Прочитај ми чланак

Руски „Алигатори“ уништили камуфлирану војну технику у Украјини (ВИДЕО)

0

Руски ударни хеликоптери Ка-52 „Алигатор“ уништили су војну технику и камуфлиране положаје противника у Украјини, саопштило је Министарство одбране Русије.

На видео-снимку које је објавило Министарство види се како се пар хеликоптера Ка-52 најпре припрема за полетање, затим патролира и изводи ракетни напад на војну технику и камуфлиране непријатељске положаје, а затим се враћа на аеродром.

„Мета је погођена са удаљености од пет километара. Имамо високопрецизне борбене функције с обзиром да је на хеликоптеру уграђена оптичко-електронска станица која омогућава откривање непријатеља на удаљености већој од 10 километара“, прецизирао је навигатор хеликоптера.

Према његовим речима, та станица помаже и у коришћењу навођеног ракетног наоружања. „Помоћу ње видимо како је мета погођена, саму експлозију, где је пао пројектил“, додао је он.

Хеликоптер Ка-52 „Алигатор“ направљен је на бази ударног хеликоптера Ка-50 „Црна ајкула“. Намењен је за уништавање оклопне и неоклопне технике, људства и ваздушних мета на бојном пољу. Ка-52 је двосед. То омогућава бољу комуникацију између пилота, што је посебно важно када се хеликоптер користи као командна летелица.