Прочитај ми чланак

Мекгрегор: Путин је победио, признајте и зауставите ово …

0

Украјинске оружане снаге свакодневно губе све више војника, што указује да ће се сукоб у Украјини ускоро окончати, рекао је бивши саветник Пентагона пуковник Даглас Мекгрегор у интервјуу за Јутјуб канал Реинвент Монеy. „Они сада свакодневно губе више војника него било када у прошлости. Не треба да се чудимо што се распадају. Они се урушавају и падају.

Немачки губици у последњих девет месеци Другог светског рата били су већи од претходног периода и то се дешава на крају сукоба, све се распада, људи покушавају да оду да не би учествовали у непријатељствима, а то се дешава и у Украјини.

Према аналитичару, губици Оружаних снага Украјине већ износе више од пола милиона људи, а овај број наставља да расте.

Мекгрегор је назвао континуирану подршку Украјини, која само повећава број погинулих, нехуманом и позвао на заустављање сукоба.

„Путин је победио“, закључио је експерт.

Министар одбране Сергеј Шојгу је 2. априла на састанку са руководством Оружаних снага Русије рекао да су Оружане снаге Украјине од јануара изгубиле више од 80 хиљада војника, 14 хиљада јединица различитог наоружања, укључујући преко 1.200 тенкови и друга борбена оклопна возила.

Он је навео и да Украјинци, после неуспеха летње контраофанзиве, безуспешно покушавају да се учврсте на одређеним линијама, а руска војска наставља да потискује Оружане снаге Украјине ка западу.