Прочитај ми чланак

Франкфурт у протестима-за и против Асада!

0

Све веће претње страном интервенцијом и инсистирање на оснивању тзв. хуманитарног коридора на територији Сирије – за који многе тврде да би био само корак до војне интервенције, подстакло је присталице сиријске власти да организују анти-ратни протест у Немачкој.

У Франкфурту се окупило око 1.000 присталица Башар ал-Асада испред зграде Опере. Узвикивали су слогане против стране интервенције и у знак подршке председнику Асаду. Међу бројним сиријским заставама виђене су и заставе Русије и војно-политичке организације Хезболах.

 Ускоро се на сцени појавила и мала група опозиционара од свега неколико особа, али је немачка полиција стала  између њих да би спречила евентуалне сукобе. Међутим, про-Асадов скуп био је далеко бројчано надмоћнији. Након окупљања, демонстранти су кренули у протестну шетњу градом. „Дошли смо овде како бисмо разоткрили лажи о Сирији које се приказују у свету“, рекао је један од протестаната. „Мртви који се приказују су убијени од терориста, а за та убиства се окривљује Асад. Они су спонзорисани од НАТО, САД, Турске и Катара“.

 

(advance)