Прочитај ми чланак

Звезда стотком на тројке Билбаа (Видео + ток меча)

0

Delije2_orig

(Б92, фото: Старспорт)

Кошаркаши Црвене звезде почели су другу фазу Еврокупа на сјајан начин, убедљивом победом против шпанског Билбао баскета резултатом 105:87.

У мечу екипа Дејана Радоњића је показала због чега је сви сврставају међу фаворите за освајање овог такмичења.

Пред више од 7.000 гледалаца у хали Пионир Звезда је од почетка до краја утакмице контролисала игру и резултат, а меч је преломила у финишу треће деонице када је стекла 16 поена вишка.

У последњој деоници у неколико наврата је било и 20 разлике, па је шпански тим претрпео на крају убедљив пораз.

Marjanovic6_orig

Бобан Марјановић имао је 14 поена и 12 скокова, Џенкинс је убацио 16 поена (3-4 тројке), Симоновић 12 (4-6 тројке), Нелсон и Катић по 11, а Лазићи Драгићевић по 10 поена. На другој страни, Бертанс је убацио 14, а Раул Лопес 12 поена.

Наредни меч Звезда игра наредне среде против Нижног у гостима. Руски тим у првом колу је славио против Паниониоса у Атини.

Ток утакмице:

Звезда је почела веома агресивно у одбрани, као што се уосталом и очекивало, и од старта је преузела контролу уз сјајну подршку са трибина. Блејк Шилб је добро отворио меч, Звезда је брзо стекла шест поена вишка, али веома искусна екипа из Билбаа брзо се вратила у игру.

У наставку прве деонице Звезда је у неколико наврата имала и седам поена вишка, Јака Блажић је убацио брзих шест поена, али Билбао је у првих 10 минута имао само једну изгубљену лопту и био је у игри (28:24).

Почетком друге деонице заиграо је Тадија Драгићевић, а Звезда је други квартал отворила одлично, серијом 7-1 до прве двоцифрене предности – 35:25.

Било је и +11 нешто касније, али веома неугодни гости су се са две везане тројек поново вратили у меч – 44:38 у 15. минуту. Ништа се ни до краја полувремена није променило. Билбао је у финишу друге деонице заиграо зонску одбрану и збунио Звезду која је ипак након 20 минута имала четири поена вишка (50:46). Почетак другог полувремена у потпуности је припао Црвеној звезди која је серијом 11-2 за два минута поново стекла двоцифрену предност (61:48).

Ипак, гости су наставили су свом стилу – шутирали су тројке када год би им се указала прилика и поново су ухватили прикључак. Звезда је играла веома добро, посебно у нападу. Одличан је био Чарлс Џенскинс који је погађао и разигравао саиграче, па су црвено-бели пред последњих десет минута имали највећих +16 – (83:67).

ninkovic33_orig

Екипа Дејана Радоњића је у финишу треће четвртине практично преломила меч, па је у последњих десет минута питање било само којим резултатом ће меч бити завршен.

Звезда је успевала да одржи високо вођство у последњој деоници, а након поена Драгићевића у 36. минуту дошла први пут и до 20 поена вишка – 97:79.

До краја меча, гости из Шпаније су успели да ублаже пораз, али је Звезда успела да стигне до 100 поена.