Прочитај ми чланак

Звезда јача од Цибоне и хрватских навијача

0

ЗАГРЕБ – Кошаркаши Црвене звезде вечерас су у Загребу савладали екипу Цибоне са 71:63 (21:16, 15:10, 19:19, 16:18) у утакмици 10. кола Јадранске лиге и забележили осму узастопну победу у свим такмичењима.

Утакмица је одиграна пред око 3.000 гледалаца у кошаркашком центру Дражен Петровић, а судили су Сашо Пукл, Сашо Петек и Александар Милојевић.

ЦИБОНА: Кус 11, Зубчић 9, Машић 3, Картер, Марцинковић 2, Розић 4, Јагодић Куриџа 2, Андерсон 2, Стробери 19, Жижић, Хамилтон 11, Ковачевић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Цветковић, Браун 6, Суботић, Ракочевић 13, Митровић 2, Лазић 2, Симоновић 9, Савовић 12, Катић 10, Радивојевић 8, Нелсон 6, Скот 3.

Изабраници Владе Вукоичића још једном су потврдили сјајну форму у дуелу са Цибоном, која је увек представљала великог ривала.

Тријумфом у Загребу, Црвена звезда је показала да ће, након лошег почетка сезоне, у наставку озбиљно конкурисати за једно од прва четири места која воде на завршни турнир.

Меч у „Драженовом дому“ протекао је без инцидената, иако је имао „потенцијал“ за тако нешто будући да се ради о првој српско-хрватској утакмици високог ризика после ослобађајуће пресуде Хашког суда хрватским генералима.

На терену је постојао само један тим – Црвена звезда која је практично водила од почетка утакмице и није дозволила домаћину да помисли на победу.

Некадашњи двоструки шампион Европе успео је средином треће деонице да приђе на „минус два“ (40:42), али је уследио брзи одговор црвено-белих који су отишли на 48:40 и поново вратили контролу над утакмицом у своје руке.

После тога предност београдске екипе је само расла, а предвођени Игором Ракочевићем и Борисом Савовићем, кошаркаши Црвене звезде рутински су привели меч крају.

Незадовољни новим поразом у регионалном такмичењу, домаћи навијачи су у завршници утакмице тражили смену тренера скандирањем „Мршићу, одлази“.

У следећем колу регионалног такмичења Црвена звезда дочекује Широки, док ће Цибона гостовати љубљанској Олимпији.

 

(Танјуг)