Прочитај ми чланак

Вучићевог кумића у Србији траже због трговине људима, он се шепури по Загребу

0

Док српска полиција трага за Урошем Панићем и његовим братом Милошем који су изашли из земље непосредно пре хапшења сарадника са којима су подводили девојке, он се шепури у центру Загреба и ноншалантно даје изјаве за хрватске медије.

На друштвеној мрежи „Тик Ток“ освануо је снимак на којем пролазници у центру Загреба у Хрватској оцењују изглед једни других за један хрватски медиј, а међу њима је био и Урош Панић.

Финансијска истрага и подвођење

Подсетимо, Више јавно тужилаштво у Београду је покренуло финансијску истрагу против Милоша и Уроша Панића. Они се сумњиче за трговину људима и посредовање у проституцији.

Како смо писали, наредбом о спровођењу истраге за кривична дела Трговина људима у саизвршилаштву и Посредовање у вршењу проституције у саизвршилаштву терете се браћа Урош Панић и Милош Панић, Иван З, Вук Станковић, Соња Л. и Давид Л.

@spicahrt Ma 10 je malo za našu igru @Ana Bertic 🌟 #spicahrt #spica #hrt #streetwear #streetstyle #streetphotography ♬ original sound – ŠPICA

Урош Панић и Милош Панић налазе се у бекству, а за њима је раније расписана потрага по наредби Трећег основног суда у Београду.

Иван З. је у притвору, док се Соња Л. и Давид Л. бране са слободе. Они ће у наставку истраге бити саслушани пред Вишим јавним тужилаштвом у Београду на околност извршења кривичног дела Трговина људима.

До покретања истраге против наведених осумњичених за кривично дело трговина људима, које је у надлежности Вишег јавног тужилаштва, дошло је након што је Центар за заштиту жртава трговине људима доставио ВЈТ податке који указују на постојање основа сумње да је извршено ово кривично дело према једној оштећеној.

Према наредби о спровођењу истраге осумњичени су од неутврђеног дана до 16. октобра 2023. године, по претходном договору, довођењем у заблуду оштећену врбовали у циљу вршења проституције и сексуалне експлоатације.