Прочитај ми чланак

Замена за Владимира Стојковића је …

0

golmani

(Спортски журнал)
У ведром расположењу и радној атмосфери протиче уводни део припрема фудбалера Партизана на Златибору. Тренер Вук Рашовић са сарадницима од почетка је наметнуо жесток темпо, знајући да за месец дана црно-беле очекују утакмице које би могле и да дају путоказ сезони. Првотимци вредно вежбају и понашањем плене све који ових дана имају прилику да их сретну на српској планинској лепотици.

Да шампион не мора да брине за позицију голмана уверавају свакодневним радом и напредовањем Живко Живковић и Никола Петровић. Сјајни чувари мреже, одлични другови са здравом конкуренцијом и правим колегијалним односом, стално су заједно и на овим припремама.

– Златибор је мој крај. Био сам овде са Металцем, услови су феноменални и много смо задовољни. Ко ће бранити, одлучиће тренер. Наше је да радимо и стално будемо бољи. Тренинзи уз Владимира Стојковића и његови савети много нам значе – истакао је Живко Живковић.

Никола Петровић почео је у Телеоптику са 12 година. Кратко је бранио у кадетима Партизана, а пре две године се из табора Оптичара преселио у Хумску. Има 25 година и у протеклом првенству бранио је на седам првенствених, четири европске и једну куп утакмицу.

– Нисам имао времена за трему. Стојковић се повредио и ја сам добио прилику. Задовољан сам својим одбранама. Нисам имао ни један кикс. Много је озбиљна ствар бити голман Партизана – рекао је Никола Петровић.

Без обзира на евентуални одлазак репрезентативца Стојковића, односно могући долазак неког голмана, Живковић и Петровић су гарант да ће мрежа шампиона бити брањена на најбољи могући начин.