Прочитај ми чланак

Тодорић: Ништа страшно, дешава се…

0

KKP-610

Драган Тодорић за МОНДО је потврдио наводе из саопштења МЗТ Скопља, у коме се тврди да је по завршетку утакмице у дворани Борис Трајковски дошло до „изолованог инцидента“, али да нико од играча Партизана није ударен.

Искусни оперативац Партизана НИС каже да је гужву изазвао навијач МЗТ-а, тако што је пљунуо младог Француза Бориса Далоа.

„Он, наравно, није могао да на то остане равнодушан. Пожелео је да се обрачуна са тим навијачем, дошло је до кошкања, али није се догодило ништа страшно“, рекао је Тодорић.

„Није добро што је тако, али такве ствари се дешавају и у другим дворанама, па и када играју наши клубови међусобно, а камоли клубови из различитих земаља“.

Он сматра да је инциденту кумовало то што је завршница меча била изузетно узбудљива (Таренс Кинзи решио питање победника секунд пре краја) и што је на трибинама било присталица оба тима.

„Било је тензија и вербалног препуцавања, али генерално је атмосфера у дворани била права кошаркашка“.

Спортски директор црно-белих подвукао је важност победе, остварене мање од 48 сати након евролигашке утакмице против Нантера.

Партизан и Цедевита (4-1) воде на табели АБА лиге, у понедељак увече може да им се прикључи Црвена звезда Телеком…

„Богдан Богдановић је на своје инсистирање играо повређен и херојски издржао 30 минута. Ако се узме у обзир и повреда Вестермана на самом почетку меча, нормално је да под умором и са мањком играча нисмо пружили неку велику партију“.

„Сами смо криви што смо ушли у драматичну завршницу, јер смо пет-шест минута пре краја имали шест поена предности. Пали смо на ‘минус четири’, а најважније ми је да су играчи и тада веровали у победу, која ће тек добити на вредности. Јер, већини наших конкурената тек предстоји гостовање у Скопљу, против искусног тима МЗТ, који има прави домаћи терен“.

Црно-беле у четвртак очекује гостовање Будивељнику у склопу 3. кола Евролиге, а Тодорић се нада да ће у Украјини наступити комплетан тим.

„Није тајна да нам поред повређеног Милутинова фале још један до два играча у ротацији. Зато се надам да ће бар Вестерман и Богдановић бити спремни за следећи меч. Лео је добио ударац изнад кука, није могао да изводи латералне кретње, а Богдана мучи зглоб, који је изврнуо пред крај утакмице против Нантера. Видећемо да ли ће и колико моћи да помогну…“

Паралелно са Партизановим гостовањем у Македонији, Будивељник је у оквиру домаћег првенства поражен код куће од Политехнике, нашег тренера Жељка Лукајића.

„Имаћемо довољно информација о противнику. У данашње време, уосталом, не може ни да буде нарочитих тајни… Неће бити проблем да се меч добро припреми, само је питање како ће то да изгледа на терену“, завршио је Драган Тодорић причу за МОНДО.

Црно-бели ће у Украјину са скором 1-1, док ће Будивељник тражити прву победу у елитном такмичењу.

(Мондо)