Прочитај ми чланак

Кијев у нападу на Белгород употребио оружје НАТО-а

0

Кијев је у најновијем нападу на Белгород употребио оружје које су испоручиле земље НАТО-а, наводи се у коментару сталне мисије Русије при Организацији за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС).

„Данашњи брутални терористички напад кијевског режима на мирне четврти Белгорода, у коме је повређено десетине људи, изведен је оружјем које су испоручиле земље НАТО-а“, наводи се у саопштењу на Телеграму мисије.

У саопштењу се истиче да Русија тражи од руководства ОЕБС-а да најоштрије осуди злочиначки напад украјинских оружаних снага на Белгород.

„Захтевамо од руководства ОЕБС-а… да што оштрије осуди злочине. Недопустиво је да се очигледно игноришу руске цивилне жртве – било у Белгороду, Донбасу или негде другде. ОЕБС не би требало да има двоструке стандарде и политичке филтере када су у питању очигледна брутална кршења међународног хуманитарног права од стране кијевског режима“, истиче се у саопштењу.

У украјинском гранатирању Белгорода у недељу ујутру урушио се цео улаз једне вишеспратнице. У нападу је повређено 19 особа.