Прочитај ми чланак

ТЕМЕЉНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ОЧЕКУЈЕ ЕКИПУ АРМАНИЈА: Иде и Мачван

0

Италијански медији наводе да ће, осим њега, Милано остати без Ракима Сандерса, Џамала Меклина, Рикија Хикмана и Мантаса Калниетиса, а неизвесна је и судбина Алесандра Ђентилеа

Милан Мачван и Мирослав Радуљица фото: М. Вукадиновић

ТЕМЕЉНА реконструкција очекује екипу Арманија после разочаравајуће сезоне у Евролиги и италијанском првенству. Клуб је већ напустио Мирослав Радуљица, а његовим стопама кренуће и група играча у којој је и други српски репрезентативац Милан Мачван.

Италијански медији наводе да ће, осим њега, Милано остати без Ракима Сандерса, Џамала Меклина, Рикија Хикмана и Мантаса Калниетиса, а неизвесна је и судбина Алесандра Ђентилеа, који је другу половину сезоне провео на позајмицама у Панатинаикосу и Хапоелу из Јерусалима.

Иако је Мачван био један од бољих Арманијевих „манекена“ (8,4 поена, 4,4 скока и 1,4 асистенције у Евролиге, односно 11,6 поена, 5,4 скока и 1,7 асистенција у италијанском шампионату), клуб жели тотално реновирање почевши од најодговорнијег за дебакл – тренера Јасмина Репеше.

У току су преговори за споразумни раскид уговора са хрватским стручњаком, који за следећу сезону износи 500.000 евра, а прва жеља Миланеза је тренер Дарушафаке Дејвид Блат. На листи су и Пабло Ласо, коме се тресе клупа у Реалу, као и Ђоан Плаза из Уникахе, што је прилично нереална опција.