Прочитај ми чланак

ШАМПИОНСКИ ПОТЕЗ Дејан Савић води Србију до злата и на Универзијади

0

Дејан Савић, најбољи светски ватерполо тренер, не жели одмор, већ нове успехе нашег спорта: он ће водити универзитетску ватерполо репрезентацију Србије на предстојећој Универзијади која ће се од 18. до 30. августа одржати у Кинеском Тајпеху.

Његовој богатој спортској каријери недостаје још само злато са Универзијаде, па ће наше студенте, међу којима ће бити и неколико „А“ репрезентативаца, повести на далеки пут како би „делфини“ још једном покорили планету.

„Велика нам је част и задовољство што ће у нашој експедицији бити и Дејан Савић, најбољи светски ватерполо тренер. Због тога очекујемо да ће нам ватерполо у Кинеском Тајпеху донети злато, а Савић потврдити да је мајстор свог посла“, рекао је за Блицспорт Синиша Јаснић, председник Универзитетског спортског савеза Србије.

За ватерполо селекцију наше земље на овогодишњој Универзијади наступиће Ђорђе Лазић, Страјо Димитрије Ристић, Лазар Добожанов, Немања Вицо, Радомир Драшовић, Никола Јакшић, Сава Ранђеловић, Виктор Рашовић, Огњен Стојановић, Душан Васић, Гаврил Суботић, Страхиња Рашовић и Филип Радојевић.

Наши ватерполисти ће такмичење отворити утакмицом са Јужном Африком 18. августа, два дана касније следи дерби са Мађарима, а прву рунду такмичења окончаће 21. августа сусретом са Канадом.