Прочитај ми чланак

РАСПЛЕТ У ХУМСКОЈ: Да ли је Марко Николић нови-стари тренер Партизана?

0

Како Телеграф сазнаје, некадашњи шеф струке црно-белих главни је кандидат да се врати на клупу у Хумској, а први контакти две стране су већ успостављени

Мађарско првенство је у последња два дана одједном постало веома праћено у Партизану, али не због љубави према тамошњем фудбалу, расплета у шампионској трци између Ференцвароша и Видетона, већ једино због шефа струке тима из Секешфехервара – Марка Николића, кога у Хумској, сва је прилика, поново желе на тренерској клупи!

 

Први контакти две стране су већ успостављени, изрећене су неке начелне идеје и жеље, па чека се смирај сезоне не би ли две стране селе за преговарачки сто и покушале да наставе где су стале пре 365 дана, сазнаје Телеграф.рс! Председник Партизана Милорад Вучелић је “човек за везу” са Николићем, јер гаје веома велико узајамно поштовање.

Николић је јуче боравио у Београду, поводом крсне славе Ђурђевдан, где је био гост “ученику” и пријатељу из Видеотона – Данку Лазовићу. Разбибригу су ипак прекинули позиви из Партизана, јер, рекосмо већ, и у Хумској помно прате, расплет у мађарском шампионату и имају намеру да буду први у реду за потпис тренера, уколико дође до његовог разлаза са Видеотоном.

Јер оно што је Николић учинио прошле сезоне, када је са екипом освојио дуплу круну, свакако се не заборавља и челници клуба (бар велика већина) би га радо поново видели на клупи. Наравно, о статусу шефа струке, његовим ингеренцијама и евентуалној сарадњи, две стране тек треба да одлучују када се састану.

Како се може чути из извора блиских клубу, финансије нису превише битне у Николићевом случају. Њега занима план, идеја и жеља клуба да идеје реализује и то је оно што га мотивише да се после годину дана врати на место успеха. Црно-бели би у том случају морали да буду спремни на неку врсту компромиса, морали да помере границе сарадње са Николићем и дају му шира овлашћења од уобичајених за шефа струке.

Тако би тренер сам одређивао фудбалере са којима жели да сарађује, односно имао одрешене руке у избору тима, што је некако и логично пошто одговара за резулате. Сличан модус је Црвена звезда применила са тренером Владаном Милојевићем у текућој сезони и то не само да је донело берићет екипи, већ је и цео клуб профитирао, а за узврат млади тренер је награђен новим, знатно уноснијим уговором (у последњем потезу је Партизан прошле године каснио у случају Николића и изгубио га).

То, наравно, не би био први пут да Николић ради по том принципу у Хумској, јер је и у лето 2014. практично сам и налазио и преговарао са појачањима. Црно-бели су се тада пласирали у групну фазу Лиге Европе и одиграли неке сјајне или у најмању руку квалитетне мечеве, попут двомеча са Лудогорецом и Тотенхемом, а и против Бешикташа у Истанбулу…

У сваком случају, до краја краја такмичења у Мађарској је остало још четири кола, Управа Партизана је направила први корак, тренеру је дато до знања да је расплетом ситуације у тамошњем шампионату избио на прво место листе жеља и остало је да Николић каже шта жели и да ли уопште жели…

СЛОВЕНЦИ САДА ЧЕКАЈУ НИКОЛИЋА

Пар словеначких стручњака – Дарко Миланич и Матјаж Кек је такође и даље интересантан Партизану. Тренер Марибора Дарко Миланич је праткично до прекјуче био први пик, све док Ференцварош и Видеотон нису ремизирали у мађарском првенству, чиме је Николићев тим остао на бод заостатка у односу на главног такмаца за титулу.

Уколико буде непредвиђених ситуација, Миланич и Кек би поново могли да избију у први план.

СТОЛИЦУ НЕЋЕ КЛУБ, ИВИЋ НЕЋЕ У ХУМСКУ

Цене у Хумској Илију Столицу као стручњака, с разлогом, јер је у прошлости много допринео као помоћник Зорану Кизи Милинковићу (причало се да је “мозак” стручног штаба), што прошле сезоне када је Црвеној звезди преотео бодове у кључном моменту И донео црно-белима титулу.

Али, постоји и оно “али”, а тиче се дешавања у вези са младим стручњаком у протеклих неколико месеци. Неколико исхитрених изјава и поступака, донели су му санкције, казне и сукоб са Фудбалским савезом Србије, што “боде” очи и људима из Партизана, па траже друга решења.

Што се Владимира Ивића тиче, Партизан је у једном тренутку сву своју енергију усмерио управо на њега, али то није било довољно да га приволи у своје редове.

Бивши фудбалер црно-белих је почео разговоре са израелским Макабијем, но, без обзира на епилог, сазнајемо да њега повратак у Хумску не привлачи и већ је то саопштио челницима у неколико наврата.