Прочитај ми чланак

РАШОВИЋ: Видећемо да ли остајем

0

Jelen Superliga, Partizan - Napredak Krusevac

Тренер Партизана Вук Рашовић рекао је да су црно-бели упркос свим проблемима заслужено јесењи прваци и додао да још не зна да ли ће остати на тој функцији.

„Партизан увек може и мора да буде бољи, мислим да смо извукли доста у условима у којима смо радили. Сасвим заслужено смо на првом месту, морамо да извучемо поуке из ове полусезоне како би у наставку били још јачи. То је једини и прави пут“, изјавио је Рашовић на конференцији за новинаре на стадиону Партизана.

Он је рекао да ће наредних дана знати каква му је судбина на клупи тима из Хумске.

„Нисам још разговарао са људима из Управе, а свакако ћемо причати наредних дана. Тешко је кад после сваког нерешеног резултата излазе натписи да си смењен и наравно да то утиче на екипу и атмосферу. Ипак, знам шта значи радити у Партизану, људи из клуба су ме пустили да радим до краја полусезоне и освојили смо титулу“, рекао је Рашовић.

Рашовић је рекао да су екипи потребна појачања како би била јача и одбранила прво место на табели.

„Морамо да доведемо још три-четири играча иако су нам најјача појачања из омладинске школе. То је концепт рада нашег клуба, једноставно тим младим играчима је потребно време да би стекли искуство и навикли се на притисак“.

Тренер црно-белих је истакао да је екипа прошла кроз турбулентан период током јесени.

„Није било лако у последња три месеца, имали смо утисак да цела Србија жели да наш вечити ривал буде први, зато је много добро што смо изборили прво место на крају јесени. Поносан сам на ове момке, били су веома мотивисани, поготово после пораза од Спартака у Купу. Томе су допринели новинари, ниједна генерација није оспоравана као ова. Имали су мотив да у последњем колу победе Чукарички и тако као „најгори“ дођу до првог места“, рекао је Рашовић.

Гледајући учинак екипе, као позитвну страну истакао је афирмацију младих играча, пре свих Милоша Јојића, Андрију Живковића и у финишу Немању Петровића.

„Јесења титула је на неки начин ублажила елиминације из Европе и купа Србије. Летос нисмо имали квалитет да у том тренутку играмо Европу, док је пораз од Спартака у купу био лош дан“, казао је он и додао да би из садашње перспективе вероватно променио одлуку о штаву тима за вечити дерби против Црвене звезде, односно да би капитена Сашу Илића ставио да буде стартер.

Јесењи део полусезоне обележила је медијска прашина која се дигла због суђења у Суперлиги.

„Било је грешака на свим странама, али морамо да направимо другачију атмосферу уочи наставка шампионата, тренери, играчи и судије раде под огромном тензијом. Даје се публицитет небитним стварима, морамо да спустимо лопту, јер и судије имају право на грешку“, поручио је Рашовић.

Он је рекао да му је драго што је Данило Пантић потписао уговор, али навео да ће младом и талентованом фудбалеру бити потребно време како би се навикао на неиграње у првом тиму.

Рашовић се осврнуо и на партије по имену најзвучнијег летошњег појачања Ерика Ђембе Ђембе.

„Он је без сумње квалитетан играч са импресивном биографијом, међутим у ових шест месеци није се пронашао у екипи и није нам на свим мечевима донео оно што је било потребно. Ипак, и њему је као странцу потребно време да се адаптира и видећемо какав ће бити у наредних шест месеци“, рекао је Рашовић.

Партизан је у изгубио вечити дерби против Црвене звезде на стадиону Маракана са 1:0, али упркос томе освојио јесењи део првенства са бодом прдености у односу на екипу из Љутице Богдана.

Црно-бели су испали у четвртфиналу купа од Спартака, док су у квалификацијама за Лигу шампиона елиминсани у трећем колу од Лудогореца из Бугарске, а неуспех су доживели и у баражу за Лигу Европе од швајцарског Туна.

Припреме за пролећни део сезоне Партизан ће почети средином јануара.

(Б92, Танјуг, фото: Старспорт)