• Почетна
  • СПОРТ
  • Рашовић: Бугари дали голове без шанси, са “гробарима” можемо до плеј-офа
Прочитај ми чланак

Рашовић: Бугари дали голове без шанси, са “гробарима” можемо до плеј-офа

0

vuk-rasovic(Вечерње новости)

Добро је Партизан резултатски прошао у Бугарској, али тренер Вук Рашовић и те како има разлога за главобољу, јер је његов тим поново пружио бледо издање, које се само за нијансу разликовало од утакмица са Шираком.

Тренер црно-белих није делио мишење извештача да игра није достојна најбољег српског тима, већ је изразио наду да ће до реванша у Београду исправити пропусте и успети пред домаћом публиком да прође у наредну рунду такмичења.

– Ваш је утисак да смо одиграли лоше. Али, имали смо пар добрих шанси и парирали Лудогорецу. Нисмо добро реаговали код изједначујућег гола ривала, а примили смо други из грешке, без шансе Бугара. Зато видим нашу прилику у реваншу, видим начин да пред нашим навијачима прођемо у четврто коло квалификација – рекао је Вук Рашовић после меча.

Јојић: Наивне грешке

– Нажалост, када је требало да умртвимо игру, примили смо гол, касније и други. Изгубили смо због наивних грешака, али опет смо у игри резулатски. Добио сам црвени картон, а код другог старта дечка нисам пипнуо. Жао ми је што нећу моћи да помогнем друговима у реваншу.
Због чега се екипа уплашила вођства и повукла?

– Повукли смо се, вероватно из психолошких разлога. Примили смо гол на начин на који сам упозоравао играче. Знали смо да се играчи Лудогореца појављују из другог плана. Други гол је плод грешке.

Осим резултата, чиме сте још задовољни?

– Нисам још спреман да одговорим, док не анализирамо утакмицу у детаље.

Понавља се и проблем са олаким добијањем картона. Прегршт жутих и још један црвени, овога пута за Милоша Јојића.

– То је цех критеријума у нашем првенству, где се другачије суди и где наши играчи вероватно имају мало попуста. Ипак, и судија је олако давао олако картоне, иако нас то не оправдава.

Ђемба – Ђемба: Да задржимо позитиван дух

– Нисам игаро од почетка, јер нисам физичи потпуно спреман. Не могу да будем задовољан резултатом, али имамо добар резултат. Имамо младу, перспективну екипу, која има потенцијал. Морамо само да задржимо позитиван дух.

 

Понављају се и грешке у одбрани већ трећи меч и коштају екипу резултатски?

– То су ствари за анализу и не смеју да се дешавају. Али, морамо да идемо даље, да већ од сутра припремамо реванш меч и да покушамо да се пласирамо у наредно коло.

Мислите ли да сте погрешили што Ђемба – Ђемба није раније ушао у игру или почео меч?

– Не мислим да сам погрешио, јер је Камерунац искусан играч и тачно је знао како се осећао и колико може када смо причали. Договорили смо се да одигра пола сата, толико је био спреман – рекао је Вук Рашовић.