Прочитај ми чланак

Раднички(КГ) довео новог американца

0

d.j.seeley
(Б92)

Амерички бек Ди Џеј Сили потписао је уговор са крагујевачким Радничким, написао је менаџер Мишко Ражнатовић на Твитеру.

Сили у Крагујевац долази са универзитета Калифорнија где је прошле године блистао са 17,8 поена, 4,2 скока и 3,8 асистенција по утакмици.

Силија одликује фантастичан шут чему сведочи и 41,8% у шуту за три поена прошле године.

Пре калифорнијских Титанса, Сили је био члан екипе Берклија, универзитета на којем је дипломирао. Као средњошколац био је звезда гимназије Модесто, важио је за једног од најперспективнијих у земљи.

Тренер Радничког Мирослав Николић прокоментарисао је за клупски сајт одлуку да дрес Шумадинаца понуди Силију.

“Определили смо се за Силија јер важи за поузданог шутера, а баш такав нам одговара у селекцији новог састава који припремамо за АБА лигу и Еврокуп. Сили има амбицију да се докаже у Европи, проценио је да је Раднички адреса за даљи развој. Пратио је и он каријере Американаца који су носили наш дрес. Ово је кошаркаш који одговара нашем буџету за нову сезону, а тако ће бити и са наредним новајлијама, неће бити „екстра трошкова“. Имаћемо „јефтинију“ екипу у односу на прошлосезонску, али сигуран сам да ћемо играти још актрактивније. Вероватно ћемо са истог кошаркашког тржишта да изаберемо и играча за позицију пет, и они су приступачнији од домаћих кошаркаша, али о томе ћемо када имамо извесно појачање”, изјавио је Николић.

Нова „двојка“ Радничког, Ди Џеј Сили (висок 193цм) је рођен 28. новембра 1989. године у Стоктону (Калифорнија), САД.