Прочитај ми чланак

НЕКАД ТИТО, НЕКАД БРОЗ… „Југоимпорт СДПР“ убија како ради

0

Судећи по интервјуу који је Југослав Петковић, директор "Југоимпорт-СДПР", дао "Блицу", његова фирма, да простите - убија како ради. Ал, добро, за то ћемо и ми доставити неке информације, које заиста приказују сјајно стање у фирми.

Пре свега, не може читалац да прочита интервју, а да не примети анђела који лебди изнад главе директора Петковића на фотографији. Океј, није баш анђео, већ фотографија или слика председника Србије Александра Вучића. Што да не – и после Тита Тит… Овај Вучић.


Вучић на зиду стоји, да не напишемо виси, па да буде покушај атентата, један у низу, вероватно као опомена господину Петковићу да свој посао мора часно и савесно да обавља. Да не сме да једе, да иде у тоалет, да сме да спава максимално два сата и све то због просперитета фирме. Уз то, држава је „СРПР -у“ опростила и дуг од 10 милиона евра!

Па тако на сајту Агенције привредних регистара, објављен је и документ од 15. јуна 2017. где се констатује да је закључком Владе Србије од 4. маја 2017. утврђено да се потраживање Републике Србије од јавног предузећа „Југоимпорт-СДПР“, по основу краткорочне бескаматне позајмице, у износу од 1.165.086.606 динара, одобрене закључком Владе од 10. марта 2017, конвертује у капитал јавног предузећа „Југоимпорт-СДПР“.


И изгледа да се директор „СДПР“-а у потпуности угледао на шефа државе. Не само то, његовој фирми толико добро иде, да прелива на све стране. До те мере, да је фирма дозволила себи тај луксуз да прослављеном кошаркашком тренеру Мирославу Мути Николићу пребаци 30.000 евра на рачун.

– Гледам Мирослава Муту Николића, великог тренера, који објашњава како му је Вучић друг, па га подржава. Па, добро, Муто, а да кажеш да ти је тај друг обезбедио 30.000 евра од СДПР-а после Олимпијаде. Ниси имао право на награду. Награду су имали кошаркаши. А ти, пошто си друг, онда су за тебе хтели националну пензију. Па није могло. Па онда тражили да ти се исплати 30.000 евра, па неки Драган Ђилас рекао не може. Па кад је неки Ђилас отишао, тад је изгледа могло. Па неки СДПР, тај који пропада, уплатио 30.000 евра Мути, да би он на овој конвенцији викао да му је овај друг – рекао је председник Странке слободе и правде Драган Ђилас.

Ето, није ни Николић био незахвалан, јавно је, на конвенцији Српске напредне странке у Новом Саду рекао како му је Александар Вучић велики пријатељ и друг.

Тако се помажу пријатељи. Можда је „Југоимпорт-СДПР“ са намером изгубио неке послове, иако је нудио више новца „Крушику“, како би помогао још неким пријатељима. Рецимо, Бранку Стефановићу, компанији ГИМ, или…

Ма, не, то су само гласине и лажи. Све у циљу да се дискредитује наш председник Александар Вучић од стране фашиста, љотићеваца, тајкуна, Сороша и енглеске краљице. Срам вас било, олошу белосветски!