Прочитај ми чланак

Прва победа Партизана у Словенији

0

par(Б92)
Фудбалери Партизана остварили су прву победу на припремама у Словенији, пошто су минималним резултатом савладали румунски Петролул.

‘Црно-бели’ су у првом мечу на припремама поражени минималним резултатом од екипе Локомотиве из Москве.

Овога пута, ‘црно-бели’ су током целог меча контролисали игру и констатно претили голу Румуна. Једини погодак дело је Предрага Луке 36. минуту, када је искористио одличан пас Саше Илића и лако преварио, па матирао, голмана Валинциуса.

Наредну, а уједно и последњу проверу у Похорју, шампион Србије имаће против украјинског Металиста из Харкова.

Ток меча:

Састави:

Партизан: 30 Петровић Никола, 13 Аксентијевић, 3 Волков, 40 Остојић, 15 Иванов, 21 Марковић Саша, 22 Илић Саша (кап.), 7 Лука, 11 Нинковић, 39 Јојић, 9 Којић.

Петролул Плоешти: 1 Валинциус, 16 Елхад Назири, 6 Иоан Неаг, 15 Овидиу Хобан, 29 Цонстатнтин Грецу, 8 Дамиен Боуђема, 52 Ромарио Сантос Пирес, 20 Пабло де Лукас Торес, 93 Влад Морар, 10 Адриан Цристеа, 18 Мариан Цристесцу.

Крај утакмице. Румуни су испали крајње некоректни. Када нису успели да изазову инцидент грубом игром за време меча, покушали су исто да ураде провокацијама на крају, али играчи Партизана нису ‘насели’.

83′ Ситуација је ескалирала када је Јамиси нагазио Митровића у пуном трку, да би почело кошкање и замало туча. Судија никоме није дао картон.

80′ Уследио је нешто мирнији део меча. Вук рашовић одлучио је да промени готово целу прву поставу. Румуни су заиграли нешто агресивније и грубље, па је дошло до чарки на терену.

67′ Излази Нинковић, улази шћеповић Стефан. У међувремену, Нинковић је добро извео један прекид и посало лопту на другу стативу то Остојића, а млади бек је снажним шутем преко пречке.

53′ Партизан наставља са добром игром и пресингом и у другом полувремену. ‘Црно-бели’ константно прете, али им недостаје концентрације да акције претворе у погодак.

59′ Улази Митровић, излази Којић

48′ Којић се изборио на левој страни за лопту, одиграо пету ка Волкову између двојице, који центрира на петерац, натрчава Јојић из прве, али левом замало шаље лопту преко гола.

Крај полуврмена.

36′ – ГОЛ – Успео је Партизан да матерализује бољу игру и стигне до вођства на полувремену. Саша Илић је у свом стилу спојио Луку с голом, да би овај лажњаком избацио Валинциуаса и посла лопту у празан гол.

Може се рећи да је Партизан за сада нешто бољи на терену. Притиска противника већ на његовој половини, али за сада не може до гола.

23′ Марковић је шутирао топовски из слободног ударца са 30 метара, голман кратко одбио лопту, а Лука касно стигао да је гурне у гол.

12′ Лепа акција. почела од Илића, преко Јојића, који избацује Волкова на левој страни, центаршут из прве, лопта иде ка Којићу, овај оставља за Нинкоивћа, уследио је шут из прве поред гола, али опет поред гола.

11′ Лука је пробио по десној страни, оставио лопту Којићу, који је шутирао са ивице казненог простора поред гола.

6′ Први опасан ударац на мечу упутио је Марковић из волеја са 25 метара, али тик поред стативе.