Прочитај ми чланак

ПОЗНАТЕ ЛИЧНОСТИ ПИТАЛЕ ЂУРОВСКИ ОДГОВОРИО: Још није касно да уђем у политику!

0

Један брат је играо у Црвеној звезди, други у Партизану. Бошко Ђуровски имао је вечити дерби у кући са братом Милком, играо против Реала и Барселоне, одмерио снаге са Марадоном. Ипак, бивши Звездин тренер у интервјуу без цензуре успешно је балансирао и кад је реч о политичким питањима...

Инспектор Блажа, музичар
Да ли вам је најдража утакмица у каријери Црвена звезда – Реал када сте победили Шпанце 4:2?

– Та утакмица је обележила моју каријеру. Најдража ми је јер смо их надиграли, а то није лако, пошто је Реал велики клуб. Играо сам и против других великих клубова, из Шпаније, рецимо, са Барселоном, пуно ми и то значи.

Славим Светог Николу. Ја сам Македонац коме је Србија дала све
Иван Јевтовић, глумац
Јесте ли се на чувеној утакмици Звезда-Барселона у Купу купова осећали посрамљено или је у питању била нека друга емоција?

– Питамо се ми у карантину да ли ће Марадона да нас разбије, да покаже зашто је најбољи на свету. И онда нам да онакав гол лобом, можда његов најлепши погодак икада. Због величине ривала нисмо били посрамљени. Поносно смо играли офанзивно, а тако није срамота изгубити.

Милојко Пантић, новинар
У каквим си односима са братом Милком? Да ли су крајности као Звезда и Партизан утицале на вас?

– Милко је у Марибору и имамо добар однос. Клубови нису утицали на наш контакт. Он је био звездаш одмалена, говорио сам му да не иде у Партизан, али дао им је реч и ја то разумем. Тим потезом је показао колики је професионалац, претеча свега што је данас сасвим нормално у модерном фудбалу.

Стефан Јовић, кошаркашки репрезентативац Србије
Како је било одрастати поред брата „гробара“?

– Није био „гробар“, само је играо за њих. Као прави професионалац. Међутим, то ме није спречило да га задиркујем стално јер је навијао за Звезду, а преласком је срушио наше идеале. Само једном сам играо против њега и изгубио са 2:0, после смо се одвојили, пошто сам отишао у војску.

Горан Грбовић, кошаркашка легенда
Да ли је боље радити у Звезди или Јапану?

– Није за поређење. Звезда је клуб који волим и у којем сам радио са задовољством. То је било нешто посебно. С друге стране, Јапан је организован, мислим боље и од Швајцарске. Тамо је била милина радити, нема притиска, већ се тачно за ко шта ради и за шта се пита.

Милан Живадиновић, фудбалски тренер
Осећате ли да вас је Звезда издала?

– Такав је очигледно био принцип рада. Имали смо неки договор. Звезда ме јесте издала иако је то можда грубо рећи. Наша сарадња се могла завршити на бољи начин. Нико није заслужио да оде на такав начин, поготово неко ко је дао пуно Звезди током целог свог живота.

Мирослав Паровић, НСП
Многи из света спорта су постали политичари. Зашто се ви никада нисте одлучили на тај корак?

– Није да ме политика не интересује, једноставно нисам био ту јер сам радио по иностранству. О њој се прича по кафанама, славама, довољно знам за почетак. За политику човек мора да сазри, зато кажем да никад није касно да се уђе у њу.

Веселин Шљиванчанин, бивши официр
Када би био фудбалски селектор Владе, кога би од министара уврстио у свој тим?

– Не познајем довољно актуелне политичаре и њихове квалитете, али верујем да у Влади Србије има добрих тимских играча. Могао бих да проберем сигурно, једино не знам какви су са лоптом. Има у политици и бивших спортиста, ваљда су добри и са фудбалском, као што су рецимо Вања Удовичић и Александар Шапић са ватерполо лоптом.

Милица Ђурђевић, Заветници
Да ли себе сматрате више Македонцем или Србином?

– Ја сам Македонац коме је Србија дала све. Славим Светог Николу. Мислим да је најбоља дефиниција моје националности јужнословенски православац.

Ненад Милосављевић, група Галија
Која музика вас чини радосним и постоји ли нешто у пребогатој каријери што нисте остварили?

– Слушам све, па ме и различита музика орасположи у зависности од ситуације. Рибља чорба, Бијело дугме, Индекси… Погоде ме и стари добри народњаци. Што се каријере тиче, мислим да сам све остварио. Као кад идете кроз село, погледате лево, погледате десно и схватите да вама уопште није лоше.