• Почетна
  • СПОРТ
  • Партизан спреман за ОФК Београд: Романтика није варка
Прочитај ми чланак

Партизан спреман за ОФК Београд: Романтика није варка

0

sp-partizanf_620x0

(Вечерње новости)

Прија податак да смо први на табели, али то никоме не даје за право да се опусти – каже Војислав Станковић. Рашовић: Неће бити лако.

Смрачило се у четвртак небо над „Земунелом“ али нема тишине у тренинг центру Партизана.

РАШОВИЋ: НЕЋЕ БИТИ ЛАКО

Гужва и ларма у ходницима у тренинг центру Партизана у Земуну. У бројним свлачионицама у четвртак пре подне су се само смењивали омладинци, кадети, првотимци…
Вук Рашовић је кроз овај занимљив шпалир успео да изведе свој тим на тренинг око 11.30.
– Заваравају се навијачи ако мисле да ће бити лако са ОФК Београдом.
Имају искусан тим, довели су неколико појачања у последњим данима прелазног рока и подижу форму.
Понављам, игра из другог полувремена када смо славили против Слободе у Ужицу требало би да буде модел за све наше следеће мечеве – каже Рашовић.

Спојило се небо и земља, лије као из кабла, а тренер Вук Рашовић је у 20 минута, на стастанку на првом спрату, објаснио својим фудбалерима шта их чека у суботу од 19 часова у Хумској 1.

– Чека их ОФК Београд и то што смо ми на врху табеле, а градски ривал на 11. месту не би требало да нас уљуљка – онако, у пролазу, рекао је Рашовић док је пратио екипу на терен.

Успут су играчи свратили до економата по шушкавце јер их је на трави „Земунела“ чекао напоран тренинг и провала облака, уз подсећање да је фудбалски професионализам понекад суров и да Партизаново пролеће може да потраје без обзира на временске услове. Наравно, уколико се настави серија од три победе.

– Лепо је када се осврнемо и погледамо три последња кола у којима смо славили против Радничког из Крагујевца, Рада и ужичке Слободе. Прија наравно податак да смо први на табели, али то никоме не даје за право да се опусти – каже Војислав Станковић, један од људи који испред голмана Стојковића води рачуна да ништа не шкрипи код „парног ваљка“.

Као по неком неписаном правилу, ОФК Београд пада у Хумској 1. Не баш лако, али пада. Да ли ће тако бити и у суботу увече, зависи од инспирације Партизанових нападача, али и дисциплине одбране.

Станковић је својевремено носио дрес „романтичара“, као и још неколико играча који су тренутно у црно-белом. Сећања на време проведено на Карабурми не бледе, али емоције слабо раде код правих професионалаца.

– Давно сам био у ОФК Београду и мислим да је само још један играч из моје генерације сада у тој екипи. Наш суботњи ривал је забележио победу у последњем колу, доказ да се не предају, да се полако дижу. У последњих неколико дана радимо на тактици и припреми за ову утакмицу – открива Станковић.

Можда је све мање ствари нејасно око припреме утакмице, али само једну ствар су у четвртак сви у „Земунелу“ тврдили као изгледну.

– ОФК Београд се неће бранити у утакмици са нама. Видели су одавно сви да од одбране и бункера против највећих клубова у Србији нема вајде. Очекујем отворену утакмицу и, наравно, гол више у мрежи нашег ривала – каже Станковић.

Скоро сат и по по пљуску партизановци су се спремали за утакмицу са ОФК Београдом. После стартне и бурне победе над Новим Пазаром, па ремија у Нишу, уследиле су победе над Радничким из Крагујевца, Радом и Слободом у Ужицу. ОФК Београд је на конто уписао само два тријумфа, на премијери са Вождовцем, у последњем колу против Нишлија, а између су се сместила три пораза, од Спартака, Чукаричког и Новог Пазара