Прочитај ми чланак

Срби на ОИ: Распоред такмичења српских спортиста за 1.август

0

Дан V: Од стрељаштва до тениса…
Петог дана на Олимпијским играма у Лондону, у среду, Србија ће имати представнике у шест спортова – стрељаштву, џудоу, пливању, веслању, одбојци и тенису.

Прве на борилишта излазе репрезентативке у стрељаштву Зорана Аруновић и Јасна Шекарић, које од 10h наступају у квалификацијама дисциплине малокалибарски пиштољ.

Џудиста Димитриј Герасименко у 10.30 има борбу у категорији до 90 килограма, против Кинепија Ромеа Коме из Обале Слоноваче.

Српске пливачице Нађа Хигл и Мирослава Најдановски учествују у квалификацијама. Од 11.47 Хигл ће пливати на 200 метара прсно, док у 12 сати наступа Најдановски у трци на 100 метара слободним стилом.

У исто време пласман у финале покушаће да избори веслачки дубл без кормилара Никола Стојић – Ненад Бедјик.

После два неочекивана пораза од Кине и Јужне Кореје, такмичење у дворани „Ерлс Корт“ настављају одбојкашице Србије, које од 15.45 играју против Турске утакмицу трећег кола Б групе.

На терен ће у среду и четворо српских тенисера. Од 12.30h Ана Ивановић на терену број 18 игра меч трећег кола против Белгијанке Ким Клајстерс. Дуел трећег кола између Новака Ђоковића и Лејтона Хјуита постављен је на централни терен, други је по реду и почеће око 15h.

Отприлике у исто време свој меч трећег кола играће и Јанко Типсаревић против Џона Изнера. Дуел је постављен на терен број два, трећи је по реду, али мечеви на терену број два почињу пола сата раније у односу на централни терен.

Још увек није одлучено на којем терену ће Ана Ивановић и Ненад Зимоњић играти меч првог кола микс дубла против Леандера Паеса и Саније Мирзе, а тај дуел сигурно неће почети пре 18 часова по средњеевропском времену.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Б92, cityofnis)