Прочитај ми чланак

МОЋНЕ СРПКИЊЕ: Наше одбојкашице декласирале Порторико и дошле надомак четвртфинала

0

Женска одбојкашка репрезентација Србије победила је Порторико 3:0 (29.27, 25:18, 25:20) у мечу 2. кола Групе Б олимпијског турнира у Рио де Жанеиру.

odbojkasice srbijaИзабраницама селектора Зорана Терзића то је друга победа у Рију, јер су претходно, такође максималним резултатом, савладале Италију, па их сада само теорија дели од пласмана у четвртфинале.

Наравно, Српкиње ће покушати да у наставку такмичења у групној фази обезбеде што бољу позицију пред елиминационе борбе, а следе им дуели са СAД, Кином и Холандијом.

Наше одбојкашице су добро почеле меч, имале и пет поена предности, али су се средином првог сета опустиле и дозволиле ривалкама да финиш учине драматичним – 21:21. Дуго се играло поен за поен, док Милена Рашић блоком није прекинула неизвесност – 29:27.

У другом сету се водила изједначена борба док Српкиње нису додале гас и од 8:7 за тили час стигле до 16:8. У наставку су рутински привеле сет крају – 25:18.

Нису се Порториканке предавале ни у трећем сету, у коме су успеле чак и поведу 14:13. Међутим, када се сет „ломио“, до изражаја је дошао квалитет, па је Србија тај део игре добила резултатом 25:20.

Утакмицу у дворани „Мараканазињо“ гледало је око 5.000 гледалаца.

Наша репрезентација играће меч 3. кола са Aмериканкама у среду.