Прочитај ми чланак

Миха мења Петковића у Лацију?

0
FUDBAL-SRBIJA
 
Италијанска телевизија објавила је у недељу увече да је тренер Лација Владимир Петковић поднео неопозиву оставку и да би Синиша Михајловић могао да га наследи.

По наводима емисије РАИ „Доменика спортива“ Петковић се није вратио у Рим са екипом после пораза у Бергаму.

Лацио је изгубио од Аталанте и после осам кола је на позицији 9, са 11 освојених бодова. Петковић је по доласку из Сиона препородио екипу и довео је до Купа Италије прошле сезоне, али је незадовољан игром поднео неопозиву оставку.

Како преноси РАИ, председник „бело-светлоплавих“ Клаудио Лотито и спортски директор Игљи Таре покушавају да убеде хрватског стручњака да одустане од одлуке.

На званичном сајту Лација нема никаквих информација.

Италијанске колеге преносе да је фаворит за Петковићевог наследника још увек важећи селектор Србије, који је у дресу римског клуба провео шест изузетно успешних година.

Михајловић је као играч Лација освојио титулу у Серие А, два Купа Италије, два Суперкупа Италије, последњи Куп победника купова и Суперкуп Европе. У 190 мечева дао је 32 гола, углавном из прекида. Бескомпромисни наступи учинили су га херојем навијача.

„Лацио још пориче, али Петковић је уморан, а Михајловић је спреман“, наводе Италијани, који подсећају да је стална адреса нашег селектора у Риму.

Синиши Михајловићу уговор са ФС Србије истиче у децембру, а у овом тренутку неизвесно је да ли ће потписати нови. Раније у недељу медији у Италији и Србији преносили су да је Катанија, коју је Михајловић са успехом водио, понудила српском селектору да се врати, али да је он то одбио.

Петковић је на клупу Лација стигао почетком лета 2012, и за кратко време остварио веома добре резултате, а врхунац сезоне био је тријумф у Купу, у дуелу са градским ривалом Ромом. Једини стрелац намечу био је Сенад Лулић, којег је Петковић водио раније у два клуба (Белинцона, Јанг Бојс).

Изван Швајцарске, у којој је још од играчких дана, Петковић је пре Лација радио само једну сезону – у Самсунспору.

 

(Б92, РАИ, газзетта.ит)