Прочитај ми чланак

Новак Ђоковић објавио да му Горан Иванишевић више није тренер

0

После скоро пет година разишли су се најбољи тенисер света Новак Ђоковић и његов тренер Горан Иванишевић.

Горан Иванишевић се прикључио Ђоковићевом тиму у првој недељи Вимблдона 2019. године и са Новаком је остварио бројне успехе, али и прошао неке изузетне тешке тренутке, попут дисквалификације са УС опена и депортације из Аустралије, подсећа Спорт Клуб.

Велике заслуге иду Зецу за то што је Новак побољшао волеје и сервис, што је допринело великим резултатима: заједно су освојили осам гренд слем титула (не рачунајући Вимблдон 2019).

„Јасно се сећам момента када сам позвао Горана да буде део мог тима. Било је то још 2018, Марјан (Вајда) и ја смо тражили иновације и неку магију за сервис у нашем тандему. Не само да смо донели сервис, већ и много смеха, забаве, број један на крају године, оборене рекорде, још 12 гренд слем титула (и неколико финала) отад. Да ли сам споменуо и мало драме такође?“, написао је Новак и додао:

„Горан и ја смо пре неколико дана решили да престанемо да сарађујемо. Хемија на терену имала је успоне и падове, али наше пријатељство је одувек било чврсто као стена. У ствари, поносан сам на то – нисам сигуран да је и он: осим што смо освајали турнире скупа, имали смо и битку са стране у парћису (друштвена игра, прим. аут) много година. И тај турнир се за нас не завршава никада“.

Током тренерске каријере, Иванишевић је претходно сарађивао са Марином Чилићем, Томашом Бердихом и Милошем Раонићем.

Сада се ишчекује Новаков наредни потез – именовање тренера.

На тренингу на Кошутњаку у уторак, са њим је био Ненад Зимоњић, и могуће је да ће он бити на неким турнирима уз Новака, али није реално да буде дугорочно решење.

Карлос Гомез Ерера – прошлогодишњи спаринг партнер, а сада и агент – такође ће бити уз Новака у предстојећем периоду, а журбе неће бити: следи процес, вагање, разговори, после чега ће бити познат Ђоковићев нови тренер.

Следећи турнир за Новака биће мастерс у Монте Карлу, који почиње 7. априла.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole)