Прочитај ми чланак

Мамић ухапшен због подстицања мржње према Србима!

0

Курир

Против Мамића је Државно тужилаштво Републике Хрватске поднело пријаву на основу члана 325. Кривичног закона који се односи на јавно подстицање на насиље и мржњу.

mami
Први човек Динама Здравко Мамић приведен је због подстицања на насиље и мржњу.

Мамић је данас извређао хрватског министра спорта, Жељка Јовановића.

„Он мрзи све што почиње с хрватским, било олимпијски одбор, фудбалски савез… Код њега не видите осмех него очњаке из којих излази крв. Он је увреда за хрватски мозак. Човек који је Србин и никада није радио у просвети и спорту, осим што је мало дизао тегове, на челу је овог министарства. Он је хрватомрзац“, рекао је Мамић.

Против Мамића је Државно тужилаштво Републике Хрватске поднело пријаву на на основу члана 325. Кривичног закона који се односи на “јавно подстицање на насиље и мржњу”.

У првој ставки тог члана пише да ће се казном до три године затвора казнити оне особе које “путем штампе, радија, телевизије, компјутера или интернет мреже, на јавном скупу или на други начин јавно подстичу или јавности учине доступним летке, слике или друге материјале којима се позива на насиље или мржњу усмерену према групи људи или припаднику групе због њихове расне, верске, националне или етничке припадности, порекла, боје коже, пола, полног опредељења, родног идентитета, инвалидитета или каквих других особина”.