Прочитај ми чланак

Маљковић: Ја сам као сваки радник

0

Marina Maljkovic(Б92)

Селектор женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић истакла је да њен тим зна да игра само на победу.

Наше кошаркашице пласирале су се у полуфинале Европског првенства у Француској где ће у петак играти против селекције Шпаније (17:00).

„Све нам данас делује још лепше. Ми не знамо ни за шта друго него да идемо на победу“, рекла је Маљковићева која је својим одлукама преломила четвртфинале против Италије: „Ја сам само радила свој део посла, часно као и сваки радник у Србији“.

Репрезентација Србије је губила током већег дела од Италије, али је у последња два минута достигла пет поена предности и победила.

„Стално говорим да је у мојој селекцији групе ужасно важно да то буду талентоване кошаркашице, али и да постоји људско добро и нешто што одговара мени и мом карактеру. Сви који су овде треба да буду и људи који ни у једном тренутку не оклевају да ли да дају све од себе, па и више од тога. Када се све то споји, то даје слику коју гледамо“, рекла је Маљковићева агенцији Бета.

Србија је сјајном завршницом у четвртфиналу савладала Италију, док је Шпанија предвођена тандемом Санчо Литле-Алба Торенс (заједно 52) поена убедљиво савладала Чешку 75:58.

У четвртак су на програму друга два полуфинала, састају се Турска – Белорусија и Француска – Шведска.