• Почетна
  • СПОРТ
  • Луковић: Волео бих да се вратим у Звезду, али Зенит се пита!
Прочитај ми чланак

Луковић: Волео бих да се вратим у Звезду, али Зенит се пита!

0

Lukovic Zenit4

(Моцарт.спорт)

„Моја жеља није спорна и знам да ће се то сигурно једног дана десити. Када би којим случајем дошло до реализације, што се мене тиче новац не би играо никакву улогу“, рекао је Луковић.

Последња три прелазна рока Александар Луковић се доводио у везу са повратком у Црвену звезду. Ни овај актуелни није могао да прође без исте приче. Дефанзивац Зенита се спомињао на почетку, али и сада у смирај прелазног рока. Више је него очигледно да црвено-белима недостаје један искусан штопер да би могли да реше проблем у одбрани и све карте баце у напад на толико жељену шампионску титулу, а Луковић би свакако био идеално решење. Међутим, колико је реално да до тога дође? Обострана жеља постоји, али увек има неко трећи који срећу квари.

“Волео бих да се вратим у Звезду. Моја жеља није спорна и знам да ће се то сигурно једног дана десити. Али, да ли ће то бити сада, следеће или за две године, то већ не знам. То не зависи од мене, нити од Звезде. Да будемо прецизни – пита се Зенит! Много коцкица треба да се сложи да бих се вратио на Маракану”, почео је Луковић причу за МОЗЗАРТ Спорт и додатно појаснио ситуацију.

И ДА СЕ ПРЕПОЛОВИ ОБЕШТЕЋЕЊЕ И ПРИМАЊА ОПЕТ САМ СКУП
“Имам јак уговор који траје још годину дана. И да преполовимо обештећење и примања, опет сам скуп за многе клубове, а камоли за Звезду. Када би којим случајем дошло до реализације, што се мене тиче новац не би играо никакву улогу. Ја могу да седим овде и узимам паре, међутим, није то то. Имам 31 годину и желим да играм, да се вратим у живот, али једноставно Зенит неће да ме пусти за џабе”.

Позајмица би могла, како се спомиње, да се заврши преко заједничког генералног спонзора Гаспрома.

“Гаспром није власник, али је главни спонзор клуба, што му малтене дође исто. Не знам како то може да се реализује. Не видим ни зашто би Зенит пристао на позајмицу, јер тако не може да извуче никакву корист. Нема логике. Тешко да нешто може да се среди. Ја немам никакве додирне тачке са Гаспромом. Не бих ни Звезду у то увлачио и стављао јој на терет. Није поштено”.

НИНКОВИЋ ЧОВЕК ЗА ВЕЗУ
Дефанзивац тима из Санкт Петерсбурга открива ко је преговарач између њега и Звезде.

“Чујем се једино са Нинковићем. У Звезди су се преко њега и распитивали какве су шансе. Последњи пут смо се чули пре неколико дана…”.

Луковићу у Зениту “не цветају руже”, што је уосталом и био повод да се доводи у везу са Звездом.

“Тренутно седим на клупи. Још четири, пет дана остала су до краја прелазног рока и морам да признам да зову, да се распитују, али ништа нема конкретно. Свашта и ништа може да се деси. Што се мене лично тиче, желео бих да останем овде. Прве две године сам играо стандардно, за последњу се то не може рећи, а како ствари стоје ни ове се нећу наиграти. Иако сам добар део каријере играо на позицији левог бека, пронашао сам себе у улози штопера. Међутим, Спалети ме ту не види. Играо сам левог и десног бека, као и задњег везног”.

Амбиције тима из Санкт Петерсбурга са и без српског интернационалца су увек исте.

“Појачали смо се са Аршавином, Тимошчуком и Ансалдијем. Прошли смо у групну фазу Лиге шампиона и циљ је да се догура што даље. У Русији, наравно, идемо на дуплу круну”, закључио је Луковић.