Прочитај ми чланак

Ловерњ: Следеће сезоне идемо на Евролигу!

0

kk partizan-slavlje

(Вести)

Кошаркаш Партизана Жофре Ловерњ рекао је да је задовољан због освајања шампионске титуле у Суперлиги Србије и да ће остати у београдском клубу и да с њим оствари још боље резултате.

Кошаркаши Партизана освојили су синоћ 12. узастопну титулу шампиона Србије, пошто су у четвртој утакмици финала плеј-офа победили Црвену звезду са 68:52.

„Осећам се сјајно. Добро смо почели утакмицу, нисмо им дозволили да се врате. Никада није лако играти против Звезде, али урадили смо одличан посао“, рекао је Ловерњ новинарима.

Партизан је ове сезоне освојио Јадранску и домаћу лигу, а француски кошаркаш рекао је да очекује да ће следећа сезона бити још боља.

„Није ми први пут да освајам трофеје, то сам чинио у Француској. Следеће сезоне идемо на Евролигу. Имам 21 годину, није било лако отићи из Француске. На почетку је било тешко, али нисам зажалио што сам дошао у Партизан, нисам ни сањао да ће овако бити, ово је лудо“, рекао је Ловерњ.

„Мораш да се трудиш да заслужиш место у тиму. Знам да нисам најталентованији играч, али на терену нико не може да бори јаче од мене, због тога ми је тренер пружио шансу“, додао је.

Упитан да ли се добро споразумева са саиграчима, Ловерњ је рекао да зна понеку реченицу и на српском језику рекао: „Волим Партизан“, „Ја сам уморан“, „Идем да спавам“. Додао је да ће узимати часове, како би следеће сезоне био још бољи.