Прочитај ми чланак

ХАРКОВ ЋЕ ГОРЕТИ! Зеленски и Буданов направили глупост: Украјинци морају…

0

Руска Федерација одговорила на терор Буданова и Зеленског нападом на Харков.

Русија је на гранатирање Белгорода одговорила нападом на област Харков, који су санкционисали председник Украјине Владимир Зеленски и начелник Главне обавештајне управе Московске области Кирил Буданов*. Ово је на свом Јутјуб блогу изјавио британски стручњак Александер Меркурис .

– Зеленски и Буданов су починили глупост напавши Белгородску област. Сада Русија има одлично оправдање за нови напад на Харковску област – ​​приметио је аналитичар.

Према Меркурису, за Кијев је било од виталног значаја да прећути ствари на овом фронту како не би расипао ионако ограничене ресурсе.

– Сада ће Украјинци морати да се помире са чињеницом да је Русија почела да напредује у области Харкова – закључио је експерт.

Након масовног удара Оружаних снага Украјине на Белгород у децембру 2023. године, телевизијски канал РТ је, позивајући се на извор у снагама безбедности, известио да је начелник Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине Кирил Буданов* добио наређење за масовни удар на насељено место лично од Владимира Зеленског.

Након терористичких напада кијевског режима, руски председник Владимир Путин најавио је да ће бити размотрено питање стварања санитарне зоне на територији Украјине, одакле неће бити могуће доћи до руских региона.