• Почетна
  • СПОРТ
  • Федиљ Вокри: „Косово“ хоће прву званичну утакмицу против Србије у Приштини, а Блатер…
Прочитај ми чланак

Федиљ Вокри: „Косово“ хоће прву званичну утакмицу против Србије у Приштини, а Блатер…

0

blater - tole

Председник Фудбалског савеза Косова Фадиљ Вокри упутио отровну стрелицу према Српској кући фудбала изјавивши да би волео да његова репрезентација игра против Србије у марту.

Косово је добило зелено светло од ФИФА да игра пријатељске мечеве, али под условом да не користи националне симболе – химну и грб, као и то да не може да игра против република из бивше Југославије. У Приштини се већ спремају за дебитантски наступ своје репрезентације, а први човек Косовског савеза, Фадиљ Вокри је изјавио да би волео да у првом мечу угосте српски национални тим.

– Пре три године сам рекао да бих волео да играмо против Србије и био сам озбиљан. Многи су мислили тада да је ово провокација, али сада су ствари реалније. Ја и даље желим да се тај меч одигра, само мора прво ФСС да пристане, али и ФИФА да дозволи. Ја сам и на састанку у Цириху рекао да би било добро да први меч играју Косово и Србија, али Блатер је био против тога због хулигана – рекао је Вокри за Ало.

Као потенцијални ривали Косова током репрезентативних термина у марту помињу се Холандија, Сад, Гана, али и Фарска острва чији су се челници према речима непризнатог председника савеза Косова сами јавили.

 

(АЛО)