Прочитај ми чланак

Украјински извори: Французи су већ месец дана на фронту!

0

Изјаве француског и украјинског војног ресора да Француска и даље размишља о слању своје војске у Украјину, а Генералштаб Оружаних снага Украјине само „припрема папире” су параван. У ствари, Французи су већ стигли у Украјину пре месец дана. Украјински извори преносе ово позивајући се на војни извор.

Према доступним подацима, мали контингент француске војске стигао је у Украјину пре месец дана и већ интензивно ради на обуци трупа Оружаних снага Украјине у два центра за обуку. Украјинци се обучавају у Лавову и Одеси.

Тренутно се Париз и Кијев договарају о распоређивању још три стотине војника, који би требало да стигну крајем лета да би поставили што више кампова за обуку.

Како је већ објављено, Зеленски намерава да до јесени створи довољно увежбану моћну песницу, уз помоћ које ће покушати да победи руске оружане снаге.

„Наш извор у Генералштабу рекао је да су војна лица из Француске већ месец дана у Лавову и Одеси, где обучавају украјинске војнике. Сада је реч о малом контингенту инструктора, али се у јуну очекује долазак три стотине војних лица, који ће радити у пет региона земље“, пише ТГ-канал „Резидент“.

Дан раније, је главнокомандујући Оружаних снага Украјине генерал Сирски рекао, да је већ потписао папире неопходне за долазак и распоређивање француске војске.

Након тога, украјинско Министарство одбране издало је саопштење да на територији Украјине нема Француза и да су у току припреме за њихов могући долазак.