• Почетна
  • ВИДЕО
  • Ко је Славиша Стојановић – нови спасилац или ватрогасац Маракане?! (Видео)
Прочитај ми чланак

Ко је Славиша Стојановић – нови спасилац или ватрогасац Маракане?! (Видео)

0

Slavisa-Stojanovic-grb-Crvene-zvezde
Нови стратег Црвене звезде је млад, амбициозан, карактеран тренер. Учио је од најбољих, седео на клупи Емирата, освојио све у Словенији. Да ли ће и у Србији?

(Телеграф.рс)
“Маракана” данас добија новог спасиоца или још једног у низу ватрогасаца који ће пробати да угасе пожар који већ годинама букти у нашем највећем фудбалском клубу. Иако још није званично потврђено сасвим је изесно да ће нови тренер фудбалског клуба Црвена звезда бити Словенац српског порекла Славиша Стојановић.  Договор је, наводно, постигнут, а очекује се да он данас или сутра буде званично и парафиран.

Млади стручњак који је пре неколико година, тачније 2008.године, био на прагу ”Маракане” као помоћни тренер Здењека Земана изгледа да је напокон дочекао да седне на клупу ”црвено-белих”.

Каријеру је почео, веровали или не, још са 29 година као тренер млађих селекција Слована са којима је освајао титуле државног шампиона. Провео је сезону у Ливару да би 2002. године направио, до сада, потез каријере и прешао у Домжале.

Већ прве године у Домжалама успео је да их уведе у Прву лигу што је био велики успех. Међутим, прави резултати су тек уследили. Најпре је успео да обезбеди квалификације за Куп УЕФА 2005. и 2006 године да би у наредне две године донео оно највредније у Домжале – титуле првака Словеније.

Освајањем титуле 2007. године постао је најмлађи тренер у историји Словеније који се окитио шампионским троном. Чак три пута је биран за најбољег тренера и успео је да обори рекорд о непобедивости у Словенији. Поред титуле успео је да освоји и Суперкуп.

Сезону 2008/09 провео је као тренер Цеља да би прихватио позив Срећка Катанеца и постао асистент некадашњем нападачу Партизана на клупи УАЕ-а.

После одласка Катанеца са клупе Емирата за њим је кренуо и Стојановић који је крајем 2011. године преузео национални тим Словеније на чијем се месту задржао све до децембра 2012. године.

Нема сумње да је ангажовање овог 43-годишњег стручњака прави потез управе Звезде  јер, иако је млад, врло добро зна како се креће од нуле и освајају трофеји.

Међутим, питање је само како ће навијачи ”црвено – белих” реаговати на ово с обзиром да је Стојановић, према последњим сазнањима, својевремено изјавио да му је Партизан омиљени страни клуб.