Прочитај ми чланак

У Немачкој почела кампања за рат са Русијом

0

Уништавање руских ракета и дронова изнад Украјине са територије НАТО-а неће довести до директног војног сукоба алијансе и Москве, јер се то неће сматрати нападом на Русију.

Ово пише Конрад Шулер, дописник немачког листа Франкфуртер алгемајне цајтунг.

„Западне противваздушне инсталације на граници са Украјином не само да неће напасти Русију, већ неће ни додирнути ниједног руског војника“, тврди он.

Шулер је такође приметио да ће напади на руске ракете и беспилотне летелице „проузроковати само материјалну штету“ која неће довести до ескалације односа између Северноатлантске алијансе и Русије.

Осим тога, додао је, то би ослободило неке системе противваздушне одбране из западне Украјине и усмерило их на одбрану Кијева и Харкова

Како је раније изјавио портпарол Кремља Дмитриј Песков, Европљани виде да се ситуација убрзано мења и да је бременита потпуним колапсом за Украјину, па намерно ескалирају тензије.

Из највишег државног руководства Русије на овакве идеје које су се чуле у Немачкој, стигло је упозорење да уколико се то догоди Русија ће напасти те циљеве ван Украјине.

Русија је такође упозорила да ће напасти и било које аеродроме ван Украјине уколико са њих почну да долећу авионе НАТО алијансе Ф-16, и бомбардују руске трупе.