Прочитај ми чланак

Путин изјавио саучешће Ирану: Раиси је био изузетан политичар и пријатељ Русије

0

Допринос Ибрахима Раисија развоју руско-иранских односа је непроцењив, заувек ће ми остати у најсветлијем сећању, поручио је данас руски лидер

Председник Русије Владимир Путин изјавио је саучешће врховном иранском лидеру ајатолаху Али Хамнеју поводом трагичне погибије председника Ирана Ибрахима Раисија и других истакнутих иранских званичника.

Ибрахим Раиси је био изузетан политичар, чији је цео живот био посвећен служењу отаџбини. С правом је уживао поштовање сународника и имао значајан ауторитет у иностранству. Као прави пријатељ Русије, његов лични допринос развоју добросуседских односа између наших земаља је непроцењив, улагао је највеће напоре како би се они попели на ниво стратешког партнерства. Више пута сам имао прилику да се састанем са Ибрахимом Раисијем, и овај изузетан човек ће ми заувек остати у најсветлијем сећању. Молим вас да породици и пријатељима покојног председника и свима погинулима у овој страшној катастрофи пренесете речи искреног саучешћа и подршке. Њима и целом иранском народу желим менталну снагу у овако тешким, ненадокнадивом губитку„, наводи се у саопштењу, које је објавио Кремљ.

Подсетимо, председник Ирана Ибрахим Раиси погинуо је у паду хеликоптера, 19. маја. Погинули су сви који су били у пратњи иранског председника, укључујући министра спољних послова Хосеина Амира Абдолахијана.