• Почетна
  • СПОРТ
  • Како је освојена 12. титула Партизана: Голобради момци за нове трофеје
Прочитај ми чланак

Како је освојена 12. титула Партизана: Голобради момци за нове трофеје

0

kosarkasi-partizana-proslavljaju-titulu-1371116338-324817(Вечерње новости)

Партизан је у пребогату ризницу слављенички унео још један пехар државног првака, 12. годину заредом. Никада, у овом миленијуму, теже, и никада у историји клуба, до пре две вечери, са млађом екипом, због чега победничко задовољство има посебан посебан укус.

Са првим данима лета 2012, вишенедељни шапат јавности да би, после краткотрајног излета у ЦСКА, као и једноипогодишњег одмора, Душко Вујошевић могао да се врати у Хумску, прелио се у реалност.

Вујошевић: Наше време тек долази

Када је промовисан у првог тренера, Душко Вујошевић је изјавио:
– У спорту се често време рада и време резултата не поклапају. Знам да неки мисле да је наше време прошло, а ја кажем да време за друге још није дошло. Многи су тада одмахивали главом. Годину дана касније, Партизан је са два трофеја, она највреднија у региону и држави, верификовао његове речи.

– Влади Јовановићу није било лако када је пре две године постао први тренер, после девет узастопних титула Партизана. Направио је одличне резултате. Али неће ни мени сада бити лако, после 11. Не верујем да ће тај рекорд бити икад оборен, а трудићу се да га направим још тежим за билу чију помисао да га прекине или престигне – рекао је трефејни тренер приликом именовања на „стару“ дужност, самоуверено стављајући до знања да ће Партизан опет јуришати на трофеје и поред тешке финансијске ситуације.

Убрзо је почео да бира „војску“.

Умето прекаљених Кецмана, Божића, Катића, Џејмса, искусних Мачвана и Радуљице, црно-бела кошаркашка армија регрутовала је голобраде момке Муслија, Гагића, Вестермана, Милутинова… који су попунили борбени распоред црно-белих и равноправно стали уз вршњаке или неколико дана старије: Лучића, Бертанса, Богдановића, Милосављевића, Чакаревића, припремајући се за излазак на чак четири кошаркашка, док је управа упоредо увелико била на „петом“ – финансијском фронту.

– Партизан већ годинама прави врхунске резултате, несразмерне условима у којима ради. Практично се налази у прометејској улози. Тренер сам од 18. године и тврдим да нисам тренирао талентованију екипу, која би за три, четири сезоне била озбиљан кандидат и за освајање те Евролиге. Али, Партизан није у стању да то оствари јер нема подршку ни града ни државе. Нисмо у лакој ситуацији. Ови момци су ненормално посвећени и обећавам вам да ће „данас“ бити гори него „сутра“ – покушавао је Вујошевић да скрене пажњу на тежак финансијски тренутак, уједно да затражи стрпљење за његов „вртић“ на чијим леђима је био огроман терет славе претходних генерација.