Прочитај ми чланак

ЈОШ КОРАК ДО ОЛИМПИЈАДЕ: Србија разбила Чешку!

0

Србија је на корак до Рија! Кошаркаши су победили Чешку у полуфиналу квалификационог турнира у Комбанк Aрени са 96:72, па ће у финалу играти са селекцијом Порторика (субота, 21.00).

Током целог турнира, „орлови“ су играли онолико колико им је било потребно. То су прво на својој кожи осетиле репрезентације Порторика и Aнголе, затим Чешка у полуфиналу, док ће карту за Рио тим Aлександра Ђорђевића тражити против Порториканаца у новом сусрету.

Почело је овацијама за Јана Веселог пре утакмице, захваљујући навијачима Партизана и љубитељима кошарке који цене његову љубав према Србији, али на терену није било места за емоције.

Рано му је Богдан Богдановић, клупски саиграч из Фенербахчеа, ставио до знања да је мисија „орлова“ одлазак у Рио. Тројкама је отворио утакмицу, придружио му се Бирчевић, а Никола Јокић је у рекету урадио свој део посла, довољно да Србија рано почне са одржавањем разлике на 10 поена.

Богдановић је до 30:20 дошао већ до 12 поена, а ништа се у ритму није мењало чак ни када је Саторански припретио тројком преко руке Теодосића и Радуљице.

Бирчевић је добро користио минутажу, у 17. минуту је вратио на +11, а на полувреме је Србија отишла са 45:36. Онда је дошло и време да Теодосић покаже све што уме. Постигао је првих 11 поена „орлова“ у другом полувремену, од тога три тројке, мало касније је погодио и четврту, док је из сенке до изражаја дошао и Никола Калинић.

Два пута је био прецизан иза линије 6,75, а пут ка убедљивијем тајм-ауту почео је да се трасира када је Ђорђевић то тражио на тајм-ауту. Чак 14 поена само у трећем периоду постигао је Теодосић, у последњој деоници било је времена и за атракције.

Радуљица је пасом иза леђа Јокићу подигао Aрену на ноге, одлично је сарађивао са играчем Денвера у још неколико наврата, Србија је већ пет минута пре краја имала +21. То је било довољно да остатак утакмице добије ревијални карактер.