• Почетна
  • СПОРТ
  • СПОРТСКЕ ВЕСТИ: Јојић у Борусији, Рађа о Дивцу и застави, Звезда одустала од Лукића…
Прочитај ми чланак

СПОРТСКЕ ВЕСТИ: Јојић у Борусији, Рађа о Дивцу и застави, Звезда одустала од Лукића…

0

jojic-borusija

Јојић је „Милионер“!

Милош Јојић потписао за Дортмунд. Трансфер вредан око 2.5 милиона евра.

Милош Јојић је званично играч Борусије из Дортмунда. Он је потписао уговор са „Милионерима“, према споразуму остаће на „Вестфалену“ до јуна 2018.

Ову вест је потврдио Михаел Цорк, спортски директор клуба.

„Веома смо задовољни због тога што смо ангажовали Јојића. Ради се о фудбалеру великог потенцијала, тражили смо играча средине терена. Са овим је наш кадар комплетиран“, објаснио је Цорк, некада и сам везни играч клуба.

Јојић је представљен као нови репрезентативац Србије и најбољи играч ЈСЛ, према наводима немачких медија, читав трансфер је вредан око 2.5 милиона евра.

Рађа о Дивцу и застави: И ја бих урадио исто

Гест Владе Дивца после победе у финалу Светског првенства у Аргентини остао је један од најупечатљивијих детаља његове каријере.

jugo-v

После освајања златне медаље, српски центар је пришао навијачу са заставом Хрватске и отео му је.

Иако је касније злонамерно препричавано да је газио и да га је ударао, то се није догодило.

Дивац је касније објаснио тај свој гест чињеницом да је на терену победила репрезентација Југославије и да је хтео да слави само уз заставу тадашње државе.

Његов некадашњи саиграч Дино Рађа изјавио је за портал Индеx.хр да би и он поступио исто.

„Дивац тада није направио ништа што не бих направио и ја. Ми смо тада имали 22 године. Је*ло се нама за политику и све што се догађало у позадини. Ми смо једино желели бити прваци света. И да се мени приближио неко са српском, италијанском или било којом другом заставом, направио бих исту, потпуно исту ствар као Владе“, рекао је Рађа и подвукао:

„Ми смо тада играли за Југославију, не за Хрватску, не за Србију. И на концу, свашта се тумачило и говорило код нас. Од тога да је он ту заставу газио, да је ударио тог човека, да је пљувао… Ако боље погледате снимак, видећете да се ништа од свега тога није догодило“.

Погледајте снимак.

 

Рађа ће предстојећег викенда боравити у Београду. У хали „Пионир“ ће одиграти ревијални меч, уз некадашње играче из селекција Југославије и Совјетског савеза.

Наступиће и Дејан Томашевић, Миленко Топић, Жан Табак, Арамис Наглић и још неколико пензионисаних кошаркаша, а биће присутни и славни тренери Ранко Жеравица, Мирко Новосел, као и Душан Ивковић и Борислав Станковић.

Лопту ће на почетку ревијалне утакмице подбацити Предраг Даниловић, а у „Пиониру“ неће бити присутни Александар Ђорђевић и Владе Дивац, јер су тренутно у иностранству.

Звезда одустала од Луковића!

Александар Луковић више није близу повратка у Црвену звезду, а клуб из Љутице Богдана увелико ради на враћању дугова који му коче лиценцирање нових играча, рекао потпредседник црвено-белих Ивица Тончев

Руководство Црвене звезде одустало је од „првог пика“ за зимски прелазни рок.

toncev

Преговори на релацији Београд – Санкт Петерсбург трајали су недељима, али решење да Александар Луковић пређе из Зенита у Црвену звезду није пронађено.

Плата коју искусни дефанзивац има у руском клубу испоставила се као нерешива енигма. Луковић не жели да се одрекне великог дела, Звезда не успева да пронађе толики новац, а Зенит не жели да даје плату играчу на позајмици, којем на лето истиче уговор.

По завршетку Управног добра Црвене звезде потпредседник клуба Ивица Тончев изашао је пред новинаре и саопштио да црвено-бели више немају намеру да чекају Александра Луковића.

„Ако је толики Звездаш могли смо да се договоримо још пре месец дана“, рекао је Тончев.

На питање новинара да ли имају спремну замену и да ли је то Словенац Дејан Келхар, потпредседник Звезде је одговорио: „Клуб има спремно решење, на пролеће ћемо имати добар тим“.

На састанку руководећег тела Звезде у четвртак увече једна од тема поново је била ревизија уговора играчима.

„Од сутра ће се разговарати са играчима, а колико сам обавештен они главни фудбалери већ су прихватили нове услове“, нагласио је Тончев и додао да Црвена звезда ради на исплати дугова због којих има забрану лиценцирања нових играча.

Тончев је имао поруку и за играче који не буду хтели да пристану на нове услове у својим уговорима.

„Сви причају да воле Звезду, али видим да им је дражи новац. Радим у клубу за џабе, а трпим критике и често слушам да сам овакав и онакав“, подвукао је челник Звезде.

Бабовић и Оумару у Партизану!

Клуб из Хумске договорио долазак још двојице играча! Стефан Бабовић се други пут враћа у матични клуб, а са њим стиже и бивши нападач Црвене звезде, ОФК Београда и Војводине – Абубакар Оумару!

Фудбалери Партизана наставиће припреме за други део сезоне без Милоша Јојића, али и са још двојицом нових играча!

babovic-oumaru

Тренер шампиона Србије Марко Николић рачунаће током пролећа и на Стефана Бабовића и Абубакара Оумаруа!

Бабовић (27) ће трећи пут задужити опрему клуба у којем је и поникао. Први део сезоне провео је у Вождовцу, али ће се у наставку борити за освајање још једне титуле са Партизаном, иако је ове недеље објављено да ће и пролеће провести међу „змајевима“.

Заједно са њим, у табор црно-белих стићи ће и Абубакар Оумару (27), Камерунац који је пуну афирмацију стекао у Србији, носећи дрес Црвене звезде, ОФК Београда и Војводине. Он је и почетком ове сезоне играо за новосадски клуб, али је у међувремену отишао у белгијски Беверен.

Партизан је током зимске паузе довео три играча Војводине – Петра Шкулетића, Мирослава Вулићевића и Бранислава Трајковића, као и Николу Дринчића и Данка Лазовића.

(sportske.net, mondo)