Прочитај ми чланак

ИЗ САЛЦБУРГА ЋЕМО У ЛШ! Фудбалери Звезде оптимисти пред реванш у Аустрији

0

Победићемо Салцбург у гостима и пласираћемо се у Лигу шампиона, поручују фудбалери Црвене звезде Бранко Јовичић и Никола Стојиљковић

Црвено-бели су у првом мечу плеј-офа одиграли са Аустријанцима нерешено (0:0) на „Маракани“, тако да им за улазак у елиту одговара и било који реми са головима.

Фото: ФК Црвена звезда / Промо

Српски шампион је досад осам пута у еврокуповима у првој утакмици код куће одиграо без голова. Од тога је четири пута прошао даље. Изабраници Владана Милојевића уверени су да ће ово бити пети пут да елиминишу противника на тај начин.

Борбена утакмица

Према речима везисте Јовичића, улог је велики, па његови саиграчи и он ништа неће препустити случају.

– Права би штета била да испустимо овакву шансу сад кад смо тако близу Лиге шампиона. Силно желимо да се пласирамо у елиту. Постали бисмо прва генерација у историји клуба која се у овом формату такмичења домогла групе. Неће бити лако, знамо да морамо да дамо гол ако мислимо да прођемо даље, али није немогуће. Баш верујем да ћемо победити – каже Јовичић.

Кладионице не верују Звезди

Светски букмејкери много веће шансе за пласман у Лигу шампиона дају Салцбургу него Црвеној звезди, упркос чињеници да аустријски клуб није дао гол на „Маракани“. Квота на победу изабраника Марка Розеа је 1,6, док је квота на београдски клуб 6,75. Са друге стране, постоји и опција да љубитељи клађења прогнозирају ко ће да прође даље, а не баве се коначним исходом утакмице у Аустрији. Квота на пролаз Салцбурга је 1,50, док је квота на пролаз Звезде 2,55.

Утакмица у Београду била је борбена, тешка, са много дуела и без претерано лепог фудбала. Како каже Јовичић, на „Маракани“ су баш такав меч и очекивали.

– Знали смо да Салцбург има изузетно јаку екипу и очекивали смо борбену утакмицу. Испоставило се да можемо да играмо са таквим ривалом. Није нам било лако, али мало је недостајало да их победимо. Било би одлично да чешће одмеравамо снаге са најбољим тимовима у Европи. Верујем да ћемо баш ове сезоне имати прилику за то – истиче Јовичић.

Сличан је утисак и Николе Стојиљковића, који је такође убеђен да је ово година у којој ће Звезда заиграти у Лиги шампиона. Он верује да ће његов тим наредне среде у Аустрији имати велику помоћ „Делија“, који због казне УЕФА нису присуствовали утакмици на „Маракани“.

– Ето, досад смо четири пута прошли даље после 0:0 код куће. Мислим да је време да урадимо то и пети пут. Ваљда ћемо успети да им дамо тај гол. Имаћемо тамо и помоћ навијача, што овде није био случај. Први пут сам играо без присуства публике и баш је било необично – каже Стојиљковић.

Играли бојажљиво

Нападач црвено-белих истиче да је очекивао тежи посао против Салцбурга.

– У првих неколико минута, ма заправо цело прво полувреме као да смо их мало преценили, па смо играли бојажљивије. Касније смо схватили да нема потребе за таквим односом, ослободили смо се и одмах се видео помак. Имали смо две одличне шансе. Штета што није било гола, али биће их у Аустрији – закључује Стојиљковић.