Прочитај ми чланак

Ивана и Емир су владари Балкана за 2013. годину!

0

Emir-Bekric-Ivana-Spanovic-Foto-Marko-Todorovic

Наши бронзани атлетичари са Светског првенства у Москви биће крунисани у Јерменији 29. октобра. Владари Балкана у 2013. години биће српски атлетичари Ивана Шпановић и Емир Бекрић!

Инфорамцију је објавио “Спортски журнал”, позивајући се на поуздане изворе, наводећи да у години у којој је Првенство света у атлетици било уједно најзначајнији спортски догађај на планети, чак 14 држава нашег полуострва најбоље су репрезентовали српски асови освајањем бронзаних медаља у Москви.

Друго Гала вече Асоцијације балканских атлетских федерација биће одржано 29. октобра у Јеревану, главном граду Јерменије (тренутно најмлађем члану овог удружења).

Ivana-Spanovic-Emir-Bekric

Трофеј Емиру и Ивани уручиће Роберт Емијан, први човек краљице спортова ове државе и европски рекордер у скоку удаљ.

Бекрић је победио и у избору за европску звезду у успону, с обзиром на то да је на Балканском шампионату оборио рекорд Србије. Такође, у финалу трке на СП био је једини Европљанин у финалу.

Ивана Шпановић је победила на Балканијади у Истанбулу, што јој је обезбедило наступ на такмичењу у Француској, где је поново била најбоља. Шпановићева је била прва и на Балканском шампионату у дворани, а дефинитвно је заслужила признањем освајањем бронзане медаље у Москви, прве за Србију у истроији Светских првенстава.

(Телеграф, фото: Марко Тодоровић, Промо)