Прочитај ми чланак

ХЕРОЈСКИ ЧИН Спортиста се попео уз громобран да би спасао девојчицу (ВИДЕО)

0

Некадашњи рвачки репрезентативац и садашњи спортски радник Војислав Матић из Зрењанина доспео је у центар медијске пажње након херојског чина. Он се у петак реаговао попео уз громобран на први спрат зграде у комшилуку како би спасао девојчицу која је остала сама закључана у стану.

– Иначе сам ових дана у Новом Саду, на годишњем одмору и потпуно случајно и на кратко нашао сам се у Зрењанину и испоставило се као да је био Божији знак – рекао је Матић за портал „И лове Зрењанин“.

Пажњу му је привукла група од неколико људи који су били видно узнемирени нечим, али у првом тренутку није могао ни да претпостави о чему се ради.

– Њени бака и дека тек на неколико минута су напустили стан, а девојчица је у међувремену заспала читајући књигу. То у том тренутку никако нисам могао да знам, а пошто је било немогуће провалити закључана врата, до прозора стана сам се попео преко громобрана, склонио ролетне и ушао у стан.

Његов подвиг остао је овековечен видео снимком.

– Ушавши у стан затекао сам девојчицу како спава, три пута сам је гласно дозивао, није се ни мрднула и у том тренутку сам се следио. После трен-два ипак се испоставило да је дете само чврсто заспало, а ја сам покушао да јој што мирније објасним ситуацију како се не би препала. И то је то – рекао је бивши српски рвач.