Прочитај ми чланак

Горан Друлић: Не дугује ми Џајић већ Звезда

0

Одбрана Драгана Џајића и његових сарадника тражи од Тужилаштва да одустане од кривичног гоњења њихових клијената.
Фудбалер Горан Друлић изјавио да му новац не дугују оптужени, већ Црвена звезда.

Одбрана бившег председника Фудбалског клуба Црвена звезда Драгана Џајића и његових сарадника предложила је Тужилаштву да одустане од кривичног гоњења, јер сматрају да њихови клијенти нису одговорни за малверзације при трансферима фудбалера. Некадашњи фудбалер црвено-белих Горан Друлић изјавио је на суђењу да му оптужени не дугују новац, али да му Црвена звезда дугује милион евра.

Извештај Вељка Медића

Друлић каже да се са челницима шпанске Сарагосе договорио да му током четворогодишњег уговора годишња плата буде милион и по тадашњих немачких марака.

Да би избегли плаћање пореза, Шпанци су, како тврди Друлић, предложили да му пола милиона сваке године исплаћују у Шпанији, а милион марака Звезди, која је тај новац требало да проследи Друлићу. На крају, црвено-бели му, каже, дугују милион евра.

„Не могу да кажем да имам нешто против тих људи када једноставно немам чак на неки начин су ми много, много помогли. Сад што је спорно невезано за њих, ја имам спор против клуба Црвена звезда и то и даље траје“, каже Горан Друлић.

Драган Џајић каже да Друлић у потпуности исплаћен док је он био председник Црвене звезде.

„И то сте цули данас од њега. Видели сте и сами да ме нико не оптужује ни за шта према томе ја сам потпуно био миран и када ми се ово десило, а сада сам још мирнији. Наравно очекујем да се ова фарса што пре заврши и да тужилац одустане“, каже Џајић.

Драган Џајић, Владимир Цветковић, Милош Маринковић и фудбалски менаџер Ранко Стојић оптужени су да су незаконито узели неколико милиона евра од продаје четворице фудбалера Црвене звезде.