Прочитај ми чланак

ГОДИНА ИЗ СНОВА – Рајко чека ДУПЛУ титулу, а онда правац Премијер лига!

0
Foto: BETA/AP Photo/David Rowland

Foto: BETA/AP Photo/David Rowland

Невероватних годину дана је иза нашег младог голмана – првак света са У20 селекцијом Србије, “Златна рукавица“ Светског првенства, деби у Лиги шампиона и А репрезентацији Србије, Звездина титула је на видику, а шлаг на торту тек следи…

Голман Србије и Макабија из Тел Авива Предраг Рајковић рекао је данас да је његов тим главни конкурент за титулу у Израелу и истакао да би освајањем тог пехара на најбољи могући начин заокружио сезону из снова.

„Други смо на табели са само бодом заостатка иза водећег Хапоела. Били бисмо на челу табеле да није било играња у Лиги шампиона и свих напора које изискује то такмичење.

Мислим да смо сада много бољи и да ћемо доћи до нове титуле. У следећем колу нас очекује дерби са трећепласираним Беитаром из Јерусалима. Играмо код куће и не бежимо од улоге фаворита“, рекао је Рајковић.

У случају освајања првог места с Макабијем у првенству Израела, Рајковић би могао да постане власник две титуле шампиона у једној сезони. Сезону је почео у августу на голу Црвене звезде, завршиће на голу Макабија.

„Ако би се све то тако догодило то би на најлепши могући начин заокружио сезону из снова. После титуле првака света, избора за најбољег младог голман света, Звездина титула шампиона Србије, за коју сам одиграо пет утакмица, и шампионски пехар са Макабијем били би завршница такмичарске године каква се само пожелети може. Најежим се и од саме помисли на то“, рекао је Рајковић.

„Како сада ствари стоје, налазим се на пола пута, јер једну титулу већ имам, ону са Звездом, чека се још само да и Макаби успе у томе“, додао је он.

Рајковић није желео да каже која би му титула била дража.

„Једнако би ми биле драге, заиста не би било разлике. У Макабију су ме заиста изванредно прихватили, клуб је одлично организован и мислим да екипа и наши верни навијачи заслужују шампионски пехар. Надам се да ћемо заједно радовати на крају првенства“, навео је Рајковић.

„С друге стране, сви добро знају да је Звезда моја велика љубав, била и остала. Пратим резултате, гледам утакмице и надам се да ће пехар завршити код Луковића у рукама врло брзо.

Покушаћу и на славље да дођем, само да буде времена и термина. Уосталом, треба да примим медаљу за оних пет утакмица, дао сам допринос“, рекао је Рајковић уз осмех.

Српски голман је навео да је задовољан у Израелу, али је и додао да му је одлазак у Енглеску и даље сан.

„Ту сам где сам, имам уговор. Лепо ми је у Тел Авиву, Израелу и Макабију, а ако будем бранио како треба биће и понуда, у супротном не мрдам одавде. Како год да буде, ја сам задовољан, јер већ сада имам сјајне услове. Енглеска је сан, ту нема дилеме, али полако, видећемо… Још има посла у Макабију, треба узети титулу“, рекао је Рајковић.

Извор: Бета