Прочитај ми чланак

Фудбал: Ново појачање стиже у Партизан

0

Serbia U21 v England U21-UEFA play off-second legМлади српски фудбалер Филип Малбашић играће следећу сезону за Партизан, као позајмљени играч Хофенхајма, сазнаје Б92.

(Б92)
Малбашић је овога лета био жеља „црно-белих“, а после неколико недеља преговора коначно је прешао у Хумску 1.

Малбашић игра на позицији везнод играча, најбоље се сналази као десно крило. 20-годишњи фудбалер је четврто појачање Партизана за предстојећу сезону, после голмана Лукача, дефанзивца Аксентијевића и везног играча Николе Гулана.

Без превелике медијске помпе, Малбашић је из Рада прешао у Хофенхајм прошлог лета, са којим је потписао четворогодишњи уговор. Међутим, само је два пута био резерва у Бундеслиги, без званичног наступа. Малбашић је, иначе, млади репрезентативац Србије.

Партизан се налази у Словенији где се на Похорју спрема за предстојећу сезону и квалификације за Лигу шампиона.

И Душан Мартиновић иде на Похорје
‘Црно-белима’, који се за нову сезону припремају у Словенији, у суботу ће се придружити и задњи везни Борца из Чачка, Душан Мартиновић, сазнаје Б92.

Мартиновић, рођен 1987. године, је играо за Колубару из Лазаревца и крушевачки Напредак. У дресу Напретка и Борца ‘сакупио је’ 52 суперлигашка наступа али се повредио на утакмици Борац – Партизан у јесен 2010. године и паузирао до августа 2011. године.

У сезони 2012/13 одиграо је 26 утакмица за Борац, постигао три гола, играо је и три меча за Чачане у купу, укључујући и онај са Партизаном (2:1).

Очекује се да Мартиновић, по оценама најбољи задњи везни ПЛС, на Похорју остане до краја ове фазе припрема, Вук Рашовић стекне суд о његовим могућностима.