Прочитај ми чланак

ФСС ПОТВРДИО, одређене судије за дерби, нема Мажића!

0

Фудбалски савез Србије на свом сајту обелоданио имена арбитара који ће у недељу делити правду у 158. вечитом дербију.

Девето коло Суперлиге обележиће 158. по реду првенствени двобој Партизана и Црвене звезде.

Фото: Н.С.

Њихов сусрет је на програму у недељу од 19 часова на стадиону у Хумској, а како то обично бива, нелолико дана пре дербија жељно се ишчекује одлука надлежних у вези именовања судија за дуел црно и црвено-белих.

Подсетимо, спортски директор Партизана Ивица Илиев данас је изразио наду да ће правду у недељу делити наш најбољи арбитар Милорад Мажић, али одлучено је да главни судија 158. дербија буде Данило Грујић.

Његови помоћници биће Дејан и Немања Петровић, четврти судија је Светозар Живин, а додатне судије биће Ненад Ђокић и Александар Васић.

Делегат је Александар Грдинић, а посматрач Бошко Јованетић.

Подсетимо, Грујић је судио и у претходном, 157. дербију у априлу на “Маракани“, када је Црвена звезда славила са 2:1, а у финишу због кошкања искључени Сума и Доналд.

Претходно је био главни арбитар и у 155. дербију, такође на “Маракани“, када није било победника – 0:0, али и у пролеће 2017, у плеј-офу, када је Партизан као гост савладао Звезду са 3:1.

Дакле, после низа година током којих се углавном указивало поверење нашем најбољем арбитру Милораду Мажићу, очигледно је да Данило Грујић постаје човек од поверења када су дербији у питању.

А кад већ помињемо Мажића, он је претходни пут судио у дербијима зимус у Хумској, када је било 1:1 и када је досуђен први пенал за Партизан у првенственим дуелима са “вечитим ривалом“ после више од 22 године. Реализовао га је Сума, који је са беле тачке савладао Борјана.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!