Прочитај ми чланак

Вучић аминовао: Пикси нокаутирао ФСС!

0

Нема промене на клупи српског државног тима - Драган Стојковић водиће репрезентацију до 2026!

Вест дана потврдио је и врх Фудбалског савеза Србије, иако су његови челници вероватно изненађени чињеницом да ће у наредним данима Пиксију морати да спремају нови уговор.

И то, како се чује, издашнији и већи од актуелног, пише Спорт клуб!

Сасвим неочекиван епилог вишемесечног сукоба унутар Фудбалског савеза Србије, потврђују извори са лица места, заокружен је средином недеље тамо где се у овом тренутку најмање и очекивало – на Андрићевом венцу. Уз кључну реч врховног ауторитета, председника Србије, чији став је и овог пута био једино битан – Пикси мора да остане селектор.

„Одлука“ је саопштена и Браниславу Недимовићу, потпредседнику ФСС. И ту је крај!

А, камо ће српска кућа фудбала после неочекиваног обрта и великог повратка Пиксија на сцену, у овом тренутку, тешко је прогнозирати. Из више разлога.

Новим уговором, Стојковић је доказао статус најјачег играча у ФСС.

Моћнијег много од целокупног Извршног одбора, пред којим је задатак да га поново бира, иако очигледно и већински не верује у његове селекторске квалитете и тренерски потенцијал. Али, то у фудбалској Србији није много ни битно…

Пиксијев повратак на велику сцену моћи, упркос промени опште климе у домаћем фудбалу, разбиће у „парампарчад“ и жестоку опозицијиу, до јутрос убеђену да на Андрићевом венцу има и подршку. Не само за вођење Фудбалског савеза Србије, већ и потрагу за новим селектором.

Да Стојковић није омиљена личност у врху ФСС – знало се и раније.

Потврдила је то и скандалозна церемонија уручивања Златне лопте, с краја децембра прошле године. Уместо председника Драгана Џајића, награду за најбољег домаћег тренера у 2023, уручио је председник Стручног одбора, Станислав Караси. Први пут у скоро две деценије дугој традицији избора. На свечаности у „Хајату“ није се појавио потпредседник Бранислав Недимовић! Ваљда разочаран што је Пикси у предигри око Златне лопте напумпао мишиће. И то сасвим неочекивано!

Узвратио је Пикси већ истог поподнева, није се осетио дужним да крене ка Иришком венцу, на испраћај године, у режији потпредседника Недимовића. Нико из Стојковићеве свите, упркос позивима, није ни дошао, изостао је председник Џајић, част „остатка“ ФСС једино је бранио генерални секретар Јован Шурбатовић.

Кроше селектора, ових дана, гађао је директно у браду!

Није било ни логике, барем фудбалске, да у светлу надолазећих искушења, али значајније – добро пољуљаног поверења и вере у Стојковићеве квалитете – селектор добије нови уговор. Уз евидентан сукоб са „фудбалском владом“, очигледно да ни у екипи не штима. Последња, промена списка за мечеве са Русијом и Кипром и то после закључења, лакмус је папир проблема.

Комплексна је тема да ли нови Пиксијев уговор подразумева и питање легитимитета врха ФСС. Суштински да, у пракси мало вероватно. Чини се да ће и та прича бити настављена по старом, онако како и одговара врховном ауторитету са Андрићевог венца.

Отвореним ратом на више фронтова и доказивањем ко боље слуша председника…

Као и до сада!