• Почетна
  • СПОРТ
  • ФК Јагодина: Из Бањског на Рубин; гости из Русије у посети Јагодини (Видео)
Прочитај ми чланак

ФК Јагодина: Из Бањског на Рубин; гости из Русије у посети Јагодини (Видео)

0

FK Jagodinadsc_0031(fkjagodina.org.rs)
Фудбалери Јагодине допутовали су у бугарски спортски центар Бањско где ће се до 12. јула припремати за нову сезону – наступ у квалификацијама за лигу Европе, али и шампионат Јелен супер лиге Србије.

Технички директор Рубина у посети ФК Јагодина

Технички директор ФК „Рубин“ из Казања, Аибатов Александр Рустемович, данас је посетио просторије Градског стадиона Фудбалског клуба „Јагодина“ са жељом да се боље упозна са противничким клубом.

Господина Рустемовича је дочекао спортски директор ФК Јагодина Животије Јеремић који га је повео у обилазак терена где ће се  18. јула 2013 године у 20х одиграти утакмица другог квалификационог кола Лиге Европе против екипе Рубина из Казања, гостујуће свлачионице као и салу за Прес конференцију.


У кратком разговору са председником клуба  Гораном Милановићем представник противничког тима није крио задовољство о условима које је затекао у нашем клубу.

У експедицији јагодинског суперлигаша су двадесет четири играча, Стручни штаб на челу са Младеном Додићем, ту је и генерални секретар Славко Гајин. У Бањском је екипу дочекало прохладно, ветровито време што је и била отежавајућа околност за први тренинг. Овај град од престонице Софије удаљен је 160 км и налази се на око 900 м надморске висине. Поседује богате базе модерних хотела. ’’Пири Спа’’ је назив овог у којем су смештени фудбалери Јагодине:

-Били смо овде и прошле године, тако да су нам услови добро познати. Смештај, храна, терени и пратећи објекти, све је на врхунском нивоу. Очекујем да се што боље припремимо и потпуно спремни дочекамо прву утакмицу против ’’Рубина’’ – каже првотимац ’’Јагодине’’ Владимир Илић.

 За разлику од прошле сезоне екипа ’’Јагодине’’ је нешто измењенија. Први стрелац првенства Милош Стојановић каријеру је наставио у Кини. У међувремену пристигао је искусни нападач Сеад Хаџибилић. Александа Живановић је на проби у Украјини, Саша Никодијевић ће покушати да пронађе ангажман у Тунису, а из Казахстана се вратио Вукашин Томић. Новајлија је и нападач Бојан Малинић, док голман Игор Бонџулић каријеру наставља у Јужној Африци.

Да фудбалски клуб ’’Јагодина’’ посебну бригу води о играчима из своје школе фудбала показују и ове припреме. Стручни штаб пружио је прилику тројици омладинаца да се докажу. То су Иван Миладиновић, Синиша Урошевић и Младен Стоицев.

-Мало нас у раду, за почетак, омета нешто јачи ветар, али морамо да се навикавамо и на такве услове. Конадициона припрема екипе, рад на тактици и техници, уз шест контролних утакмица које нас очекују, верујем да ће дати резултат и довести до жељене форме пред прву утакмицу у квалификацијама за лигу Европе. Стручни штаб на припремама ће пружити прилику свим играчима да се докажу. Сви са нестрпљењем чекамо 18. јул и први дуела са ’’Рубином’’ – поручује тренер првог тима Дејан Каплановић.

Током припрема у Бугарској фудбалери ’’Јагодине’’ одигра ће шест јаких контролних утакмица. Прва је на програму већ сутра а противник је ’’Локомотива’’ из Софије.