Прочитај ми чланак

ФЕДЕРЕР: Желим да будем испред Новака, надам се да ће му пасти … (ВИДЕО)

0

Novak-Djokovic-Rodzer-Federer-BBC

Швајцарац истиче да му је у наредној сезони циљ да буде бољи од најбољег тенисера света.

Роџер Федерер је дао опширан интервју, где је причао о томе зашто се одлучио на сарадњу са Иваном Љубичићем, очекивањима пред почетак сезоне, а неизоставно је било да говори и о Новаку Ђоковићу. Швајцарац је истакао да му је у следећој сезони приоритет да стигне Новака.

– Година 2015. била је скоро одлична, једини проблем био је што је Новака екстремно тешко победити, нарочито у великим мечевима. Има самопоуздање до неба и надамо се да ће оно једног дана поново пасти, надам се што раније.

– Сви радимо вредно како бисмо га стигли, и ја радим вредно за то и како бих постао најбољи играч што могу да будем. Задовољан сам сезоном, иако нисам узео Грен слем трофеј – рекао је Федерер и додао да на најбољег тенисера света може утицати и то што ће имати велики притисак.

– Новак је донекле избрисао све своје слабости – игра свакога дана са много енергије и много се жртвује, није лако то постићи. Зато мислим да ће бити веома добар следеће године, али тешко је поновити сезону какву је сада имао. Људи ће очекивати да поново освоји све следеће године и на њему ће бити додатни притисак. Он је фаворит, али то некада може и да утиче – истакао је Федерер.

Када је у питању сарадња са Љубичићем, Федерер истиче да се дуго познају и са нестрпљењем чека да му се прикључи у стручном штабу.

– Познајем га веома дуго, он је изузетно фин момак, а сада ћу први пут у тиму имати некога ко је играо против много тенисера са којима се ја и даље сусрећем. Увек сам радио са тренерима различитих генерација и биће узбудљиво чути шта он има да каже – рекао је Федерер.

– Такође, и у смислу мотивације, увек је добро чути нови глас и веома сам срећан што је он у мом тиму – једва чекам да он дође у Дубаи и да почнемо да тренирамо заједно. Наравно, у међувремену је Северин Лути и даље мој главни тренер. Љубичић има искуство на Туру и као играч и као тренер – жели да побеђује и да ме учини бољим играчем, а и поверење је веома важно – закључио је 34-годишњи Федерер.

Извор: Телеграф