• Почетна
  • СПОРТ
  • ЕП ВАТЕРПОЛО – ДЕЛФИНИ ИГРАЈУ ПРОТИВ МАЂАРА: Шампиони на мегдану!
Прочитај ми чланак

ЕП ВАТЕРПОЛО – ДЕЛФИНИ ИГРАЈУ ПРОТИВ МАЂАРА: Шампиони на мегдану!

0

ep vaterpolo-gocic_620x0

Изабраници Дејана Савића данас у (20.30) у трећем колу ЕП у Будимпешти играју са домаћином шампионата. Гоцић: Морамо да будемо мирни, концентрисани од прве до последње лопте.

НИКИЋ: ЗАВИСИ ОД СУЂЕЊА

Од када се осамосталила, Србија је са Мађарском одиграла 17 утакмица. Славила је на 12 мечева, уз четири пораза и један реми.- Јаки су, агресивни по читавом терену. Уздају се у индивидуални квалитет, ми у одбрану одакле све полази. Битно је и како ће судије да деле правду, да ли ће судити све или пустити грубљу игру.
Победа би нас приближила првом месту у групи и полуфиналу, али не заборављамо да нас очекују дуели и са опасним Хрватима и Шпанцима.
Турнир је тек почео, ваља бити најбољи на крају – истиче Слободан Никић, који је против Немачке одиграо 300. утакмицу за репрезентацију.

Европски шампион на светског првака. Србија на Мађарску. У четвртак у 20.30 на „Маргит сигету“ почиње ватерполо класик трећег кола групе Б 31. ЕП у Будимпешти.

„Делфини“ су мирни, спокојни, тврде да велики окршај није и пресудан, јер шампионат није ни на својој половини. Али, су и свесни да победа доноси сигуран пласман у разигравању, да трасира пут ка првом месту, које значи и полуфинале.

– Мађари нису блистали против Француза, али то нас никако не заварава. Не заносимо се ни због тога што нас превише хвале. Јасно нам је да желе да пребаце лоптицу у наше двориште, да скину притисак са себе.

Као да они нису светски прваци, као да нису домаћини – истиче капитен Живко Гоцић.

Дуели комшија увек су били спектакуларни. Пре 13 година наши су их у групи победили са 8:5 и најавили освајање титуле. Волели бисмо да тако буде и ове, 2014.

– Очекујем велику борбу, сјајан амбијент. Одлучиће једна лопта, надахнуће, бољи дан. Било ко да победи славиће са голом-два разлике. Они ће имати сјајну подршку са трибина, а ми морамо да будемо мирни, хладне главе, концентрисани од прве до последње лопте. Имамо квалитет, јаки смо на свакој позицији и надам се да ће то доћи до изражаја – наглашава Гоцић.

Вођа српске дружине сматра да екипу не би требало да оптерећује коначан резултат:

– Лепо би било да победимо, освојимо прво место у групи. Али, као што не смемо да буде еуфорични у случају успеха, не би требало ни да евентулни пораз доживимо као смак света.

Првенство се тек захуктава, има тек да се игра, а нас очекују још два дербија у групи.

Стефан Митровић се, као и Живко Гоцић, одавно привикао на мађарски стил живота. Звезда Солнока је лане био најбољи играч лиге и не прихвата да су другови и он под притиском:

ПУБЛИКА НАС НОСИ

Мађари играју под великим притиском. Пре 13 година нису издржали, надају се да сада хоће.- Публика нас је носила у прва два меча. Верујем да ће тако бити и против Србије – каже одлични голман Виктор Нађи.

– Ако неко има терет на леђима, онда су то Мађари. Светски су прваци, домаћини, играју пред својим навијачима. Ми смо оптерећени оним другим, такмичарским резултатом, јер би нам победа много значила у наставку шампионата. Били бисмо ближи првом месту, које доноси полуфинале ЕП.

Сјајни нападач тврди да су навикли да играју овакве утакмице и да публика може само да их још више мотивише:

– Имамо квалитетан, искусан тим. Дуго смо заједно, док су они формирали екипу лане на СП у Барселони. Победа у финалу Светске лиге у Дубаију сада нема никакву важност, јер смо и они и ми били у тренажном процесу.

Њихова снага је индивидуални квалитет, опасни су шутери и ако имају свој дан могу да постигну и немогуће голове. Нас краси тимска игра, дух. Само, ово је тек треће коло, а очекују нас исто тако тешки мечеви са Хрватском и Шпанијом.

(Вечерње новости)