Прочитај ми чланак

Вучић: Оно што је најважније – остаћу насамо са Макроном

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, током обраћања медијима у Паризу, да ће имати састанак са представницима компаније ЕДФ како би добили експертизу по бројним питањима и како би радили заједно на развоју хидро и нуклеарних електрана. Вучић је додао да ће вечерас бити одржан низ састанак и да је најважније од свега што ће остати насамо са својим француским колегом Емануелом Макроном.

Он је додао да ће вечерас уследити изјаве делегација и вечера, а да ће после „остати насамо председник Макрон и он“.

„Вечерас, оно што је најважније, када завршимо заједничку вечеру, остаћемо насамо Емануел Макрон и ја да разговарамо о темама које нису само билетаралне, већ и геополитичке. Остаћемо да разговарамо о свим значајним питањима. Желим да чујем Макрона, он је један од најзначајнијих светских лидера“, рекао је Вучић.

Вучић је навео да је делегације Србије у Паризу имала састанак са представницима компаније „Дассаулт”, а потом најавио низ активности до састанка са Макроном.

„Овде су текли два дана преговори, али желимо да завршимо то вечерас, како би Макрон и ја завршили техничке ствари. Још имамо једну или две ствари које нисмо завршили, али надам се да ћемо то у току дана завршити. То би значило неупоредиво већу безбендост и сигурност за све наше грађане“, навео је он, а потом најавио састанке са компанијом ЕДФ.

„С њима ћемо разговарати како да добијемо експертизу по бројним питањима, да радимо заједнички у будућности од хидро и нуклеарних електрана. Ми немамо сад капацитета и снаге и могућности за то и зато то радимо за 10 година. Требало би да бринемо како ћемо да имамо струју и привреду у будућности. Потписаћемо данас меморандум о разумевању са ЕДФ и верујем да ћемо много урадити с њима. У данашњем свету, кад сте у окружењу земаља које не гледају благонаклоно на вас, морате гледати како да радите разне ствари. Ако је нуклеарна енергија у питању, морате да гледате како да набавите нуклеарно гориво“, испричао је Вучић.