Прочитај ми чланак

Џајић: Звезда мора у Европу!

0

DzajicDragan(Вечерње новости)

Поред победничког низа у шампионату, за Црвену звезду је још важнија финансијска стабилизација, а све у циљу да се добије европска лиценца за наредну сезону.

Висина цене није мала, али председник црвено-белих Драган Џајић очекује успешну реализацију плана пред први испит, који следи до краја марта. Захтев преко Фудбалског савеза Србије је предат…

– Знам да је лако радити када све иде глатко и према раније утврђеном плану. Ситуација је објективно тешка, али нама је јасно да треба да истрајемо на путу за такмичење на међународној сцени. Звезда мора у Европу јер свима је јасно колико нам то значи за бољи живот – истиче Џајић.

Критеријуми се заоштравају из године у годину?

– Нама је јасно шта је неопходно решити у наредном периоду односно до краја сезоне. Ради се активно на овом пољу како би прошли контроле од стране комисије УЕФА. Знам да нема гледања кроз прсте и да многе ставке треба да буду под конац.

Клупски службеници су упознати са целокупном документацијом?

– И многи други имају сличних проблема, а јасно је да на нас гледају под посебном лупом. Најважније је исплатити дуговања док неки детаљи на нашем стадиону нису велике ставке.

Навијачи Црвене звезде желе да уживају у великим утакмицама. Колико је то остварљиво?

– Нема ништа лепше од пуних трибина, лепог амбијента… Онда и играчи имају огроман мотив да буду део једног спектакла у шта смо се уверили деценијама у назад.

Да би се такмичило у Европи, потребни су и добри резултати у предстојећим колима шампионата?

– Победе су обавеза Црвене звезде. Сада смо сви окренути испиту у Нишу, а после следи двонедељна пауза. Довољно да се ураде неке ствари у правцу унапређења. Сагледали смо комплетну ситуацију из више углова – закључио је Џајић.

Наредни састанак Управног одбора следи вероватно тек у понедељак, а на дневном реду треба да буде решавање многих кључних питања за светлију будућност српског гиганта из Љутице Богдана, који преживљава најтеже дане од оснивања.