Прочитај ми чланак

АНА ДАБОВИЋ О ПРЕЛАСКУ У НБА: Освојићу Америку

0

anadabovic121805020130624164712

Наша кошаркашка репрезентативка Ана Дабовић потписала је уговор за Лос Анђелес Спарксе, за које ће дебитовати у јуну.

Званично трећа најбоља кошаркашица Европе сели се у НБА. Светла Холивуда српску репрезентативку обасјаће од јуна када ће дебитовати за Лос Анђелес Спарксе, с којима је потписала уговор.

– Одлазак у Америку значи ми много. Како за моју каријеру, тако и за људе који су ми помогли да остварим овај циљ о којем машта свака кошаркашица. То је за мене ново искуство и, што ме највише радује, могућност да напредујем јер ћу играти против најбољих – каже Ана.

Дабовићева је тренутно члан турске екипе Орманспор Генчик. Током каријере играла је за Херцег Нови, Арис, Динамо из Москве, Вислу, Новосибирск и Анкару.

– Женска кошарка у САД и земљама у којима сам до сада играла се много разликује.

Она је тек 10. Српкиња у најјачој женској кошаркашкој лиги на свету. Претходно су у НБА играле Милица Вукадиновић, Јасмина Перазић – Гипе, Нина Бједов, Мила Николић, Гордана Грубин, Слободанка Тувић, Катарина Лазић и Соња Петровић.

Ана је прошле године са Србијом стигла до четвртфинала Светског првенства, а 2013. до четвртог места на Еуробаскету.

– У јуну нас чека прво Европско првенство, на којем је Србија после дужег времена фаворит. Идемо по медаљу! Наша женска кошарка се на велика врата вратила у европски врх захваљујући људима какав је Драган Ђилас, председник Савеза – похвално ће Дабовићка.

(Блиц)